OVC’85 pakt groepswinst na overwinning op vv Keizerstad

ARNHEM/OOSTERBEEK – OVC’85 heeft Zaterdagmiddag ook zijn laatste beker wedstrijd winnend afgesloten. Het districtsbeker-duel in Nijmegen bij v.v. Keizerstad eindigde in 3-8.

Zo behaalde OVC’85 nogmaals een historisch mijlpaal als kersverse zaterdagclub in het Bekervoetbal. De Oosterbeekse club transformeerde deze zomer o.a. op aanvraag van de selectie elftallen van zondag- naar zaterdagclub.

Het eerste doelpunt in Nijmegen viel al binnen 2 minuten, OVC’85 kwam via Terence Mayimona op 1-0 voorsprong, v.v. Keizerstad reageerde direct door een goal van Batuhan Işik en bracht de stand terug gelijk 1-1. Maar OVC’85 bleef onverstoorbaar doorgaan en kwam via een eigen goal van Hazar Can en een kop goal van Coen Vermooten als snel op 3-1. Waarna OVC’85 via Jesper Onck en 2 keer Vincent van Weelden de ruststand tussen de 2 ploegen op 6-1 bepaalde.

In de 2e helft bleek dit genoeg voor de Arnhemse club, waarna het via nogmaals Vincent van Weelden en invaller Kevin van der Borden uitliep naar 8-1. Vlak voor tijd maakte Hazar Can voor Keizerstad zijn eigen goal goed, door uit een corner de 8-2 binnen te koppen.

Waarna wederom uit een corner Arif Akdag de eindstand op 8-3 bepaalde. OVC’85 werd door de overtuigende zege ongeslagen winnaar van poule 2, uit groep 2 van het zaterdagvoetbal. Zo lijkt de ploeg van trainer Wim Kamphuis goed voorbereid op de competitiestart, waar het start met de thuiswedstrijd tegen DVV.

‘’Een verdiende overwinning, en een mooie dag voor OVC’85, zowel 1 als 2 zijn door met de district-beker’’ sprak Wim Kamphuis.

De trainer van OVC’85, kijkt uit naar de start van de competitie zaterdag thuis tegen DVV op de Bilderberg. ‘’Ik heb er veel zin in’’ aldus een tevreden Wim Kamphuis.

Door: H. Punte

Meer over de beker vind je hier