Beker | DSV'61 speelt nipt gelijk tegen Zwart-Wit'63 (FOTOREEKS)

In de wedstrijd tegen Zwart Wit uit Harderwijk keek DSV na 50 minuten tegen een 0 – 2 achterstand aan. In de eerste 45 minuten had men verzuimd het aanvallende overwicht om te zetten in treffers. Zwart Wit scoorde hun doelpunten op vervelende momenten: net voor en net na de rust.

DSV blijkt mentaal en conditioneel echter sterk te zijn en sloot alsnog de wedstrijd af met het gewenste resultaat: een gelijkspel was voldoende voor de volgende ronde.DSV begon aan de inhaalrace, maar dat ging moeizaam. In de tot nu toe minst goede partij voetbal in de voorbereiding vonden de spelers elkaar onvoldoende in goede combinaties. De aansluitingstreffer kwam dan ook uit een “dood spel” situatie.

In de 60e minuut kopte Lennart Juffer raak uit een hoekschop.DSV kreeg meer grip op het spel en zag dat beloond met de gelijkmaker in de 81e minuut. Stefan Bakker liet een hard schot los, waarna de keeper niet helemaal vrijuit ging. DSV drukte door en wist in de 84e minuut zelfs aan de 3 – 2 voorsprong te komen door een treffer van Johan Westerink.

De scheidsrechter liet lang doorspelen, daardoor hield Zwart Wit moed. Hun treffer in de 96e minuut bracht wel verandering in de stand, maar bracht de tweede bekerronde voor DSV niet in gevaar.

Zaterdag a.s. speelt DSV de eerste competitiewedstrijd. Op sportpark De Haere is om 14.30 uur Hatto Heim de tegenstander.

Klik HIER voor meer foto’s

 

Foto’s: Wilfred Boon
Tekst: DSV’61

Meer voer de beker hier