Achilles’29 ruim langs negental Excelsior Maassluis

Achilles’29 heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis met 3-0 gewonnen.  De bezoekers uit Maassluis moesten het aantrekkelijke duel met negen man afmaken, nadat twee spelers een rode kaart kregen. Achilles’29 wist pas in de slotfase het duel te beslissen.

In de eerste helft speelde de ploeg van trainer Eric Meijers uitstekend en was het een klasse beter dan Excelsior Maassluis. Na fraai voorbereidend werk van Imran Oulad Omar opende Niek Versteegen na een half uur de score. Een directe rode kaart van aanvoerder Redert van Excelsior na een opstootje bij een corner bepaalde het spelbeeld. Achilles’29 twijfelde of de voorsprong verdedigd moest worden of dat men op jacht moest naar de bevrijdende tweede treffer.

Langzamerhand kreeg Excelsior met opportunistisch spel meer grip op de wedstrijd en zelfs na de rode kaart van invaller Van Ooijen bleven de bezoekers met negen man gevaarlijk. Uiteindelijk bepaalde de invallers Guyon Philips en Kursad Sürmeli in de slotfase de eindstand op 3-0. Door de overwinning stijgt de ploeg uit Groesbeek naar de vierde plaats met acht punten uit vier wedstrijden.

Achilles’29: Plattel; Martina, Felomina, Zeeman, De Kler; Dias de Oliveira (69’ Sürmeli), Van de Beek; Versteegen, Oulad Omar, Popalzay; Wouters (83’Philips)

 

Door: Peter de Kinder

Stand in deze klasse hier