Voorbeschouwing: OWIOS voor de beker naar DOS Kampen

OLDEBROEK – OWIOS voetbalt zaterdag voor een plek in de knock-out fase van de bekercompetitie tegen DOS Kampen. De wedstrijd op sportpark ‘De Maten’ begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer J.H.M. Compagner.

Voor beide teams is dit een belangrijke wedstrijd om te bepalen wie, naast de nummer 1 KHC, doorgaat naar de volgende ronde. OWIOS en DOS Kampen hebben evenveel punten, maar OWIOS heeft een beter doelsaldo. DOS Kampen moet dus winnen om een plek in de volgende ronde af te dwingen. OWIOS won met 2-0 van Heerde, maar verloor vorige week met 2-0 van KHC. DOS Kampen daarentegen verloor de eerste wedstrijd met 4-1 van KHC en won vorige week met 4-2 van Heerde.

Beide ploegen zijn geen onbekenden voor elkaar. Vaak zijn er tegen elkaar wedstrijden gespeeld en vaak waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Ook vorig jaar zaten DOS Kampen en OWIOS bij elkaar in de beker en in de onderlinge wedstijd trok DOS Kampen net aan het langste eind door met 1-0 te winnen. Beide ploegen gingen vorig jaar door naar de volgende bekerronde, maar na zaterdag is voor één ploeg het bekeravontuur voorbij. De wedstrijd heeft nog een speciaal tintje, want zowel trainer Guido Vlierhuis als de spelers Patrick Bastiaan en Arjan Vorsselman hebben een verleden bij DOS Kampen.  

Het beloofd een spannende wedstrijd te worden en voor één ploeg zal het bekeravontuur een vervolg krijgen.

 

Door: Jacko van den Bosch

Meer over de beker hier