Voorbeschouwing: FC Lienden ontvangt zaterdag Rijnsburgse Boys

Voor FC Lienden staat zaterdag opnieuw een pittige thuiswedstrijd op het programma. Met Rijnsburgse Boys als tegenstander komt weer een succesvolle grootmacht uit het zaterdagvoetbal op bezoek in de Betuwe. Het is voor het eerst dat beide ploegen elkaar in competitieverband treffen.

FC Lienden zal deze wedstrijd voor eigen publiek willen aangrijpen om de terechte nederlaag van afgelopen zaterdag tegen een sterk spelend IJsselmeervogels recht te zetten. Na het eerste competitieverlies van zaterdag bivakkeert de ploeg van trainer Hans Kraay jr. op een 4e plaats.
Tegenstander Rijnsburgse Boys staat na 2 gespeelde wedstrijden op een 9e plaats met 3 punten. De ploeg van de eerder bij Koninklijke HFC succesvolle trainer Pieter Mulders, bezig aan zijn 2e seizoen en opvolger van huidig G.V.V.V. trainer Nick Oosterlee die zeven seizoenen lang aan de touwtjes trok, zag haar wedstrijd afgelopen zaterdag afgelast.
Met Rijnsburgse Boys treft FC Lienden opnieuw een debutant in de tweede divisie. Via de nacompetitie wist de ambitieuze formatie uit de Bollenstreek, die in een eerder stadium al eens aangaf open te staan voor een stap naar het betaald voetbal, promotie naar het hoogste amateurniveau af te dwingen. Een plek waar de ‘Uien’, zoals de bijnaam luidt, thuishoren gezien hun geschiedenis. Vanaf 1979 heeft de club, op twee seizoenen na, altijd op de hoogste amateurtrede geacteerd.
Dit seizoen versterkte de ploeg uit de Bollenstreek zich met o.a. de sterke van Kon. HFC overgekomen Carlos Opoku, aanvaller Maikey Parami van VVSB en de van Katwijk overgekomen Marciano Aalders en Donny van Oyen. Verder kent de ploeg sterkhouders als aanvoerder Wesley Goeman, bekend van zijn gevaarlijke indraaiende vrije trappen, de in de eerste 2 wedstrijden al twee keer scorende Joel Tillema en aanvallers als Giovially Serbony en Jeffrey Jongeneelen. Overduidelijk is Rijnsburgse Boys een ploeg die beschikt over een groot scorend vermogen.
Rijnsburgse Boys is in hetzelfde jaar (1930) opgericht als FC Lienden. Het is één van de voetbalbolwerken binnen de gemeente Katwijk, waartoe het dorp Rijnsburg met een kleine 15.000 inwoners behoort. Rijnsburg is verder vooral bekend van de bloembollenteelt en FloraHolland vestiging.
Voor FC Lienden is de komende wedstrijd, alweer de derde thuiswedstrijd in de tweede jaargang van de tweede divisie, een cruciale ontmoeting. Hierna wacht immers een volgende, mogelijk nog zwaardere, opgave als in en tegen het dit seizoen sterk openende Katwijk moet worden aangetreden. Interessant is om te zien in welke formatie en hoe de tweevoudig kampioen zaterdagvoetbal uit de Bollenstreek zaterdag op de Abdijhof bestreden gaat worden. Dit in de wetenschap dat na Jesse van Baal en Marc Bos nu ook middenvelder Jop van Steen geruime tijd uit de roulatie is. De van Achilles’29 overgekomen routinier liep in de uitwedstrijd tegen Barendrecht een vervelende botbreuk op waarvan het herstel volgens de verwachting minimaal een paar maanden gaat duren. De technische staf moet het dus met een wat uitgedunde selectie doen.
De wedstrijd FC Lienden tegen Rijnsburgse Boys wordt zaterdag om half 4 verspeeld op sportpark de Abdijhof in Lienden. Nick Smit is voor dit mooie affiche als scheidsrechter aangesteld. Eerder dit seizoen was de 27 jarige inwoner van Huizen o.a. leidsman bij De Treffers – G.V.V.V. en vorig seizoen werd zowel Jong Sparta – FC Lienden als T.E.C. – FC Lienden gefloten.

Stand in deze klasse hier