DFS kan zaterdag aan de bak tegen de sterke Genemuidenaren (Voorbeschouwing)

DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland tegen SC Genemuiden. Met SC Genemuiden treft DFS wederom een nieuwe tegenstander. De tegenstander uit de tapijtstad is sterk aan het seizoen begonnen. Zowel Ajax (1-2) als Urk (4-1) werden aan de zegekar gebonden. In de voorbereiding werd er alleen verloren van eredivisionist PEC Zwolle (0-3). Sterke tegenstanders als derde divisionist DVS’33 (1-2) en tweede divisionist GVVV (2-3) werden verslagen.

SC Genemuiden speelt al meer dan twee decennia op Hoofdklasse/Topklasse niveau. DFS treft dus een gelouterde tegenstander die dit seizoen ongetwijfeld mee zal willen doen om de prijzen in de Hoofdklasse B.

SC Genemuiden speelt powervoetbal en men zit als team de tegenstander dicht op zijn huid. Verder beschikt men met drievoudig doelpuntenmaker Omar Kavak, vorig seizoen tweeëntwintig keer doeltreffend, over een makkelijk scorende aanvaller.

DFS stelde vorige week teleur tegen Berkum. Na een eerste helft waarin DFS ver beneden haar niveau speelde kwam men in de slotfase van de tweede helft toch nog terug tot 2-2 om vervolgens Berkum, dat profiteerde van de weggeven ruimte in jacht op de winnende treffer, in de dying seconds de 3-2 te zien maken.

Hopelijk heeft DFS de leermomenten van deze match opgepikt, want zaterdag kan men aan de bak tegen de sterke Genemuidenaren die met veel vertrouwen naar de Betuwe zullen afreizen.

 

Door: Corne Meijering

Stand in deze klasse hier