Beker | SC NEC weet niet te winnen van Alverna (3-2)

Zondag was de tweede beker wedstrijd voor SC NEC uit tegen Alverna. Aan beide kanten veel spelers met een verleden bij NEC of Alverna of bij beide ploegen. Dus beide teams wilde zeker niet verliezen vandaag. De dag voor de wedstrijd werd helaas een van onze centrale verdedigers ziek. Dus alles moest een beetje omgezet worden. We gingen voor de winst. Na negen minuten kwam Alverna door een afstandsschot van Arnouts (de grote nieuwe spits van Alverna) op 1-0. NEC leek even van slag want niet veel later kopte weer Arnouts de 2-0 binnen. In dit stevige duel zocht NEC toch gewoon weer de aanval en kreeg ook zeker goede kansen . Grot leek te worden neergehaald in de 16 maar de scheidsrechter vond het helaas niet zo. Maar niet veel later was het toch Gilly Grot die de 2-1 scoorde en nog geen minuut later kreeg Vigilante een grote mogelijkheid om de 2-2 gelijk op het bord te zetten maar het bleef helaas 2-1. Wat tevens de ruststand was.

Na rust zocht NEC ook weer de aanval, wederom werd Vigilante weg gestuurd en mocht hij alleen op de keeper afgaan. Deze kon met wat geluk de bal toch stoppen en gelijk in de tegen aanval werd Ruben Rip op rechts weggestuurd en kon hij uiteindelijk alleen voor Aria de 3-1 maken. Maar NEC gaf zeker niet op . Alverna leek er door heen te zitten en kwam er ook echt niet meer uit. De ingevallen Arthur maakt nog knap de 3-2. Helaas kon NEC in het laatste deel niet meer op een verdiende 3-3 komen.

Alverna plaats zich voor de volgende ronde . Voor NEC wacht zaterdag de wedstrijd tegen Esa bij winst is ook NEC geplaatst voor de volgende ronde . 

 

Door: Marcel Roos (SC NEC)

Meer over de beker vind je hier