Beker: SC Oranje wint overtuigend van Alverna (za)

Vandaag een overtuigende overwinning van Sc Oranje. 3-2 gewonnen van Alverna (za) door een hattrick van Bob van Zomeren. Wedstrijd met een heel negatief Alverna die met 11 man in hun eigen 16 stonden en iedere bal gewoon vooruit of uit trapte. SC Oranje had had zeker 4 a 5 goals meer moeten maken met 2 ballen op de lat en 1 op de paal. 2e beker overwinning is een feit.

16 September speelt SC Oranje uit tegen SDS’55 om 15:00 uur

Alweer de tweede bekerwedstrijd van het seizoen stond op het programma. Dit keer een uitwedstrijd tegen het lastige S.C. Oranje. Een team vol nieuwe aankopen en uitkomend in een divisie hoger.
Alhoewel de selectie van Alverna normaliter bestaat uit ruim 20 oude vedettes en jonge honden waren er dit keer maar 11 spelers in de gelegenheid om te komen voetballen. In het excuusboek kunnen dit keer afmeldingen om 01:26, weekendjes weg, vakanties, bar mitswas en verjaardag van de hond van de buren.
Strijdend ten onder dan maar was de gedachte en groot was dan ook de vreugde dat tegen de verhoudingen in de 0-1 in de netten lag. Een weergaloze goal van nieuwkomer Hans de Jong en hatsikidee iedereen perplex.
Zo perplex dat het vijf minuten later alweer 2-1 stond. S.C. Oranje liet bij vlagen prima voetbal zien, maar had het lastig tegen de handbal verdediging van Alverna. Na de 3-1 in de tweede helft leek de strijd beslist, maar na de 3-2 gloorde er nog een sprankje hoop voor de rood-witten.
Enkele kansen over en weer waren het gevolg voordat de scheids er een einde aan maakte. Ondanks het verlies een verdienstelijke wedstrijd voor Zaterdag 1, en na afloop hoefden de blikken bier maar met 11 man gedeeld te worden!

Meer over de beker vind je hier