DFS in de slotfase onderuit tegen Berkum

DFS trad vandaag aan tegen promovendus Berkum uit Zwolle. Trainer Calderwood moest vandaag puzzelen in zijn verdediging met de opstelling. Door blessures, een schorsing en afwezigheid van assistent-bondscoach van Alst, vanwege een WK voor CP-teams, speelde de middenvelders Davids en Goorman vandaag in de achterhoede en Hendriks en Dors op het middenveld.

In de beginfase van de wedstrijd was de eerste mogelijkheid, na een mooie aanval, voor DFS. Thijs Hendriks zag zijn inzet echter hoog over de goal van de thuisploeg gaan. Wat DFS daarna in de eerste helft liet zien was ver beneden peil. Op het middenveld werden de meeste duels verloren, zodat de thuisploeg de bal vervolgens direct cross kon spelen op de snelle handenbinder Bacuna. De meeste mogelijkheden waren dan ook voor Berkum. Nadat Hendriks zijn schot door doelman Van Hoof uit de benedenhoek getikt zag worden kwamen de Zwollenaren net voor rust op voorsprong. Johnsen Bacuna was zowel Davids als Sanders te snel af waarna hij op fraaie wijze ook doelman Veeneman kansloos liet, 1-0

In de tweede helft zagen we een wat beter DFS, dat eerder druk zette op de achterhoede van Berkum. De tot man van de wedstrijd uitgeroepen doelman Van Hoof wist echter, in deze fase, van geen wijken. De eerste de beste mogelijkheid aan de andere kant werd door Chris van der Meulen wel tot doelpunt gepromoveerd, 2-0. DFS creëerde daarna nog diverse mogelijkheden die helaas niet benut werden. In de laatste twintig minuten gingen de bezoekers alles of niets spelen. Na een fikse hoosbui kwam DFS terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Thijs Hendriks, 1-2 Ineens liep het spel van DFS veel soepeler op de natte kunstgrasmat. De thuisploeg moest achteruit en DFS scoorde zowaar drie minuten voor tijd via een hard schot van Goorman, die via de binnenkant van de paal binnenviel, de gelijkmaker, 2-2 Omdat DFS dacht de thuisploeg op de rug te hebben liggen ging men daarna vol voor de drie punten. Berkum profiteerde, na een omschakelmoment, van de ruimte via Bacuna die na een prima actie de volkomen vrijstaande Chris van der Meulen in staat stelde om  DFS de genadeklap uit te delen, 3-2

Hopelijk pikt DFS de leermomenten uit deze wedstrijd op, zodat men volgende week de strijd kan aanbinden met de sterke koploper SC Genemuiden.

Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen SC Genemuiden op het programma.

Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Arjan Goorman, Tim Sanders, Lorenzo Davids, Luciën Dors (77. Qendrim Beqiraj), Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Rutger Worm, Alex Scheffer, Noë Bokila

 

Door: Corné Meijering

Stand in deze klasse hier