Michael van Praag komt persoonlijk replica KNVB beker uit 1949 aan Quick 1888 uitreiken

In 1949 is Quick 1888 – toen nog spelend onder de naam Quick Nijmegen-  erin geslaagd om de begeerde KNVB beker te winnen. De finale werd gespeeld in Eindhoven tegen Helmondia. Na een 1-0 voorsprong maakte Helmondia gelijk en het bleef 1-1 in de reguliere speeltijd. De wedstrijd werd daarna direct beslist met penaltys. Daarin bleken ‘Quick’ jongens over de betere traptechniek te beschikken.

In oktober van dat jaar wordt door de voetbalbond besloten om naast de beker voor de club, ook alle spelers als aandenken een replica van de beker (bekertje) te geven. En met terugwerkende kracht worden de eerste bekers uitgereikt aan de Quick spelers!!
Tijdens de tentoonstelling in het kader van het 125 jarig jubileum kan zo’n spelersbeker bewonderd worden. Het winnen van de KNVB beker wordt nog altijd gezien als een uitermate glorieus moment in de Quickgeschiedenis.

De aanschaf is uniek voor Quick 1888 clubhistorie en geniet inmiddels ook landelijke belangstelling vanuit de media en de KNVB.

De KNVB wil om die reden de replica van KNVB beker op zondag 24 september 2017 om 13.00u officieel aan Quick 1888 uitreiken in de persoon van niemand minder dan Michael van Praag, De huidige voorzitter van de KNVB en vice-president van de UEFA.

 

 

Meer over Quick 1888 vind je hier