PersB l FC Zutphen krijgt KNVB certificering Clubscheidsrechters

Na een voorbereidingstraject van ruim 2 jaar krijgt FC Zutphen zaterdag 2 september om 15.00 uur in haar clubhuis de ARAG certificering clubscheidsrechters uitgereikt.

De scheidsrechterscommissie onder leiding van de coordinatoren Dick Somsen en Evert Koster, hebben het afgelopen jaar flink aan de weg getimmerd om dit te bereiken. Het beleid ten aanzien van de scheidsrechters moest goed vorm worden gegeven. Om voor dit certificaat in aanmerking te komen moet FC Zutphen aan een aantal richtlijnen voldoen.

 

Die zijn o.a. een functionaris als scheidsrechtercoordinator, gediplomeerde scheidsrechters, organisatie van spelregelavonden, handboek arbitrage en de adoptie van 5 tot 10 andere voetbalverenigingen om ook een actief scheidsrechterbeleid te voeren.

FC Zutphen is er trots op dat daardoor het aantal , maar ook de kwaliteit van de scheidsrechters wordt bevorderd. Het spelplezier in de voetbalsport wordt daardoor nog groter.

Door: Gerjan Nijland

Meer over FC Zutphen vind je hier