Gelderse successen in eerste voorronde landelijke beker

Alle drie de Gelderse clubs die in de eerste voorronde van de KNVB Beker moesten uitkomen, hebben hun wedstrijd knap gewonnen. Sparta Nijkerk, SDC Putten en VVOG hebben zich hiermee voor de tweede en laatste voorronde geplaatst.

Sparta Nijkerk won thuis met 3–0 van Purmersteijn na een 2–0 voorsprong met rust. Voor de hoofdklasser uit Nijkerk was Jesse Buitenhuis tweemaal trefzeker, Janic Makizodila scoorde eveneens. Sparta Nijkerk speelt nu woensdagavond uit tegen derde divisionist Harekmase Boys voor een plek in het hoofdtoernooi.

_MG_9994 2017-02-11 Sparta Nijkerk - Oranje Nassau 6-1.jpg

SDC Putten bekert verder dankzij een knappe zege op bezoek bij JVC Cuijk. In Cuijk was het na 90 minuten nog 0–0, maar in de verlening wist Jerry Geurtsen de enige en dus winnende treffer te scoren. Door de verrassende zege speelt hoofdklasser SDC Putten woensdagavond in Heemskerk tegen ODIN´59, weer een club uit de Derde Divisie.

VVOG versloeg in Harderwijk het Brabantse Gemert met 2–0 dankzij doelpunten van Jeffrey Arends en Frank Hol. In de tweede voorronde speelt VVOG dinsdagavond in en tegen Barendrecht, een club uit de Tweede Divisie.

Door de Redactie

Meer over de beker vind je hier