Uitgelicht l Mitchell van Bergen 'Jongste debutant ooit bij Vitesse"

OSS – Mitchell van Bergen is met zijn 17 jaar één van de grote talenten in de Eredivisie. De Ossenaar maakte in 2015 op 16-jarige leeftijd al zijn debuut bij Vitesse

en de vleugelaanvaller hoopt dit jaar van waarde te kunnen zijn voor de Eredivisionist. “Ik wil zoveel mogelijk minuten maken, zowel bij Jong Vitesse als de A-selectie.”

Van Bergen maakte in 2015 de overstap van de jeugdopleiding van Willem II naar Vitesse. Daar maakte hij direct indruk en op 18 december debuteerde hij al in het eerste elftal als invaller tegen FC Twente. Hij was de jongste debutant ooit bij Vitesse. In augustus 2016 stond hij voor het eerst in de basis. Dit seizoen hoopt hij een nieuwe stap te zetten richting een vaste basisplaats.

“Er zijn goede spelers bijgekomen en natuurlijk is de concurrentie hoog. Maar ik ga kansen krijgen als ik mijn ding doe en laat zien wat ik kan. Als ik de kans krijg, ga ik er alles aan doen om die te pakken. Het is belangrijk om ervaring op te doen. En het is natuurlijk prachtig dat we dit seizoen Europees voetbal spelen.”

Van Bergen is bij Vitesse als persoon volwassener geworden. “In het veld ben ik onder meer fysieker geworden. Ik heb sowieso heel veel bijgeleerd, ook bijvoorbeeld bij het positiespel, het rondkijken en snel de bal afspelen zodat je de bal niet kwijtraakt. Ik heb ook veel individueel getraind. En vooral het leven als prof, met name mijn rustmomenten pakken.”

Het doel van Vitesse dit seizoen is om zo hoog mogelijk te eindigen in de Eredivisie. “Ik hoop ook dat we zo lang mogelijk in de beker mee kunnen doen en wie weet wel de finale kunnen spelen. Kortom, op alle fronten goed meedoen.”, aldus de jonge aanvaller

Bron: Kliknieuws

Meer over Vitesse vind je hier