(Prognose) Michael Brussen (DVOL) zet een groot stap in zijn trainersloopbaan " Ik heb ontzettend veel zin in "

Arnhem –  Deze week blikken we samen met de trainer Michael Brussen  terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing doen voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij DVOL , zullen de doelstellingen worden behaald in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer?

Afgelopen seizoen heeft DVOL geen periodetitel gehaald onder leiding van Serge Heuveling en is niet gepromoveerd. Er zijn een aantal spelers vertrokken en aangevuld vanuit de eigen gelederen. Na drie seizoenen nam Heuveling afscheid en de jonge trainer Brussen kan vanuit die basis met DVOL doorgroeien.  Brussen wilde graag de stap naar een eerste elftal maken in een omgeving die voor hem weer nieuw is.  Hij een trainer die uitdaging zoekt en nooit voor de makkelijkste weg kiest. Brussen is continu met voetbal bezig. Hij gaat komend seizoen DVOL combineren met zijn functie bij DOVO uit Veenendaal.  Vanuit DOVO is hij beleidsmatig actief en bij DVOL staat hij op het veld als hoofdtrainer. Oftewel theorie en praktijk combinerend in een seizoen. Hoe dat uitpakt vroegen we aan de nieuwe trainer. We blikken ook terug naar het vorige seizoen.

…………….Interview

Vorig seizoen met DOVO 2 in de hoofdklasse handhaving gerealiseerd, hoe kijk je terug, tevreden?
“Jazeker! Het werken met jonge ambitieuze spelers is heerlijk! Een 2e team blijft altijd afhankelijk van de invloeden en keuzes die door anderen gemaakt worden en daar zijn we als team goed mee omgegaan en in gegroeid. Binnen de hoofdklasse zie je veel clubs die met grote eerste selecties werken en op divisieniveau actief zijn. Daardoor zijn er spelers van het eerste met het tweede mee doen, dit is een behoorlijk kwaliteitsverschil. DOVO 2 wordt daarentegen als hoogste jeugdteam gezien. En wil met ”eigen” jongens spelen om deze te ontwikkelen en hopelijk naar een eerste selectie te brengen. Al met al een mooi en goed seizoen, met een goed kader qua mensen, hebben we een hecht team gecreëerd met een duidelijke speelwijze.”

​Waarom koos je voor een overstap om een 1e team te trainen ? 
” Na zeer goede gesprekken gehad te hebben met de verantwoordelijken en een aantal wedstrijden bezocht te hebben, kreeg ik een heel goed gevoel over de selectie en de manier van voetballen. Een hechte groep waarbij er de ambitie is om ”eigen jongens” vanuit de jeugd door te laten stromen, maakten de keuze eenvoudig om voor DVOL te kiezen. Een club die groeiende is en duidelijk uitspreekt wat ze willen. Voor mij weer een stap in mijn trainersloopbaan.”

Neem je niet teveel hooi op het vork, is een combinatie mogelijk met DOVO en DVOL? 

“Mijn wens en gedachten zijn juist dat het elkaar kan versterken en beide clubs denken daar ook zo over. Alles wat ik doe, ga ik 100% voor en ik ben kritisch op mezelf. Dit is de enige manier in mijn beleving om te ontwikkelen en beter te worden. Een ieder is tenslotte zelf verantwoordelijk voor de stappen die hij maakt. Dus wat is er nu mooier dan dat ik voor twee clubs kan werken? Ik heb er ontzettend veel plezier en zin in.”

Verwachtingen nieuwe seizoen bij DVOL , want de club is in ontwikkeling? 
” Mijn ambitie is wel om elke wedstrijd te gaan voor een overwinning met een duidelijke en herkenbare speelwijze.
De club is in ontwikkeling en dat is prettig om te ervaren. Op het moment dat je een ambitie naar buiten uitspreekt word je er ook continu aan gehouden en mijn ervaring is dat je daar onnodige verwachtingen mee creëert.”

Jullie doelstelling met DVOL, ingeslagen weg of nieuwe weg kiezen? 
“Onze doelstelling is om een herkenbare speelstijl met eigen ploeg spelen. Al dan niet met spelers die gaan doorstromen vanuit 2e en of jeugd. Zodoende een ploeg te laten zien waar onze supporters trots op kunnen zijn.”

Wie zijn titel favorieten in jouw ogen?

Titelkandidaat is voor mij Arnhemse Boys. “, aldus Brussen.

Indeling Zondag 4e klasse F

1 SV Angeren
2 Arnhemse Boys Schuytgraaf
3 VV CHRC
4 Dierensche Boys
5 DVOL
6 SC EDS
7 Eendracht Arnhem
8 Elistha
9 VV GVA
10 Jonge Kracht
11 VV OSC (N)
12 Veluwezoom
13 SC Westervoort

 

Wil je ook jouw club aanmelden voor seizoen prognose? Stuur een email naarredactie@hetgeldersevoetbal.nl 

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier