Harold Dengerink (SC Westervoort) verwacht meer voetbal in 4F "Absolute topfavoriet is een Arnhemse club" (Prognose)

Arnhem –  Deze week blikken we samen met de trainer Harold Dengerink  terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing doen voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij SC Westervoort , zullen de doelstellingen worden behaald?

Westervoort was jaar ervoor gedegradeerd vanuit de derde klasse en qua spelers was er niet veel verloop. De voorbereiding was niet optimaal. Regio Arnhem kreeg vrij laat vakantie en de competitie begon relatief vroeg. Dat betekende voor de spelers soms een te korte voorbereiding, waardoor er vroeg in het seizoen al de nodige blessures waren ontstaan voor Westervoort.  In voetbaltermen te spreken sta je dan al 2-0 achter.

7 mei 2017. De datum dat SC Westervoort de wedstrijd verdiend met 3-0 wint tegen Kilder. Zo is klassenbehoud een feit en zijn de degradatiezorgen voorbij.   Komend seizoen  met liefst 12 nieuwe spelers zijn aan de selectie van totaal 38 spelers toegevoegd bij Westervoort. Dat is een enorme aantal. Oud 1e elftal spelers Sander vd Meij en Sjoerd Jansen zijn terug, vanuit de jeugd stromen Damian Jager, DJ Dahles en Stan Jansen door. Vanuit de lagere senioren zijn Miquel Hernandez en Fabian Quitterez toegevoegd en van buitenaf zijn Leroy Loevering, Yorick Timmer, Sven Bolderman, Bouwe Zwetbroek en Achmed Aydimir gekomen.

Hoofdtrainer Harold Dengerink gaf in een uitgebreidere presentatie aan dat hij wil streven naar een 1e tot 5e plek in de competitie met daarnaast een periodetitel. Hij wil ook de videoanalyses voor komend seizoen sterk verbeteren, meer vanuit 1 linie of individueel.  Dat zijn nogal wat eisen aan een “nieuwe”selectie. Kunnen de spelers hiermee omgaan? Gaat dat lukken en hoe? Dit en meer vroegen we aan de ambitieuze trainer.

 …………………….Interview

Terugblik naar vorig seizoen ​ waarin op eigen kracht klassenbehoud heeft veiliggesteld, tevreden?
“Nee. Over vorig seizoen kan ik vrij kort zijn, ik had er meer van verwacht. Vooraf had ik gehoopt op een plek bij de eerste vijf.  Daarnaast bleek het voetbal in 4e klasse D vrij fysiek te zijn. Wij waren een van de ploegen in deze klasse, die vanuit achteruit gingen voetballen. In de Achterhoek wordt een iets andere manier van voetbal gespeeld. Veel ploegen hanteerden de lange bal Als trainer was ik dit niet gewend. Want in de regio Apeldoorn, waar ik hiervoor trainer was, is het voetbal gericht op het vanuit achteren verzorgen van een goede opbouw, de hoofdmoot. Overigens vind ik het voetbal wat gespeeld wordt in de Achterhoek ook zeker zijn charmes hebben.”

​Meest gelukkig moment vorig seizoen?
“Mijn meest gelukkige moment van afgelopen seizoen is de 5-3 overwinning thuis op Ulftse boys. Er werd zeer goed en dominant voetbal gespeeld en de goals waren soms van uitzonderlijke schoonheid.”

Wat was het breekpunt vorig seizoen?
“De laatste wedstrijd voor de winterstop bij SV Kilder. Daar verloren we met 2-1. Het was de laatste wedstrijd van 2016. Ervoor hadden we een serie van relatief goede wedstrijden neergezet en in Kilder verlies je op een zeer slecht veld de wedstrijd. Dan ga je toch met een rotgevoel de winterstop in.”

​Verwachtingen nieuwe seizoen bij SC Westervoort ?
“Dit seizoen start ik met een aantal nieuwe spelers bij de club. Deze jongens zullen zich moeten aanpassen bij de club en hebben daar tijd voor nodig. Op het moment dat dit duidelijk is, is het reëel om te kijken wat er mogelijk is met deze spelersgroep. Dit seizoen zijn we niet meer ingedeeld bij de clubs uit de Achterhoek, maar naar de Arnhemse kant gegaan. Over de clubs kan ik eigenlijk weinig zeggen. Mijn verwachting is dat deze clubs meer voetbal spelen.”

Hoe goed ken je deze poule, en wat is jullie doelstelling komend seizoen?
‘Goed. Onze doelstelling is een plek bij de eerste acht. De kanshebbers voor de titel zijn in mijn ogen Jonge Kracht, Angeren, Veluwezoom. Mijn absolute topfavoriet voor de titel in deze klasse is Arnhemse Boys. Zij hebben goede zaken gedaan met het aantrekken van spelers. “

Sportclub Westervoort is ingedeeld in beker poule 2. Het treft hierin vierdeklasser Ewijk en de Arnhemse derdeklassers Eldenia en VDZ. 

De bekerwedstrijden worden gespeeld in de eerste 3 weekeinden van september, het programma wordt op 22 juli bekend. Alleen de poulewinnaar plaats zich voor de volgende ronde. 

Update: 

Zondag 3/9: VDZ-Westervoort (14.00)

Zondag 10/9: Westervoort-Eldenia 

Zondag 17/9: Westervoort-Ewijk

 

Indeling zondag 4e klasse F

1 SV Angeren
2 Arnhemse Boys Schuytgraaf
3 VV CHRC
4 Dierensche Boys
5 DVOL
6 SC EDS
7 Eendracht Arnhem
8 Elistha
9 VV GVA
10 Jonge Kracht
11 VV OSC (N)
12 Veluwezoom
13 SC Westervoort

 

Wil je ook jouw club aanmelden voor seizoen prognose? Stuur een email naar redactie@hetgeldersevoetbal.nl 

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier