(Prognose) Stefan Hoogsteder heeft het teamgeest gevonden bij DIO'30 " We hebben een gezonde ambitie binnen de club"

Druten –  Deze week blikken we samen met de trainer Stefan Hoogsteder terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing doen voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij DIO, zullen de doelstellingen worden behaald?

DIO’30 heeft een langs  seizoen achter de rug. Zij waren het eerste seizoen o.l.v trainer Hoogsteder niet goed begonnen en moesten op zoek naar de beste speelwijze voor dit team. Ook het inpassen van jeugdspelers in de basis heeft tijd nodig gehad. De rood-witten kamen na de winterstop op stoom en liep het zoals DIO graag wilt zien. Periodetitel werd gehaald met daarbij kans op terugkeer naar de 2e klasse en eindigden bij Top 3.

DIO raakt in deze zomerstop aanvoerder Bas Bakker kwijt. Bas was van grote waarde en speelde een belangrijke rol in het teamproces. Maar zij hebben in de huidige selectie wel spelers die deze rol kunnen oppakken. De nieuwkomers Paul Frenken, Roy de Ruiter en Yannis Ngola kunnen verder bouwen aan het groepsproces. De selectie is erg jong maar talentvol.

Hoogsteder is een trainer die de jeugd veel kans geeft om zicht te ontwikkelen, dat blijkt ook na de winterstop afgelopen seizoen.  Zij speelden vanaf de winterstop met een 2-tal A-junioren vast in de basis en de concurrentie in de groep was groot. In deze periode waren er positieve ontwikkeling binnen de selectie, waardoor zij veel wedstrijden wonnen. Hoe zal deze ontwikkelingen zich komend seizoen bewijzen? Kan Hoogakker doorborduren op de ingezette weg omhoog? Dit en meer vroegen we aan de jonge trainer.

…………..Interview

Terugblik naar je eerste seizoen bij DIO, waarin jullie de N/C halen, tevreden?
“Over het eerste seizoen bij DIO’30 ben ik erg tevreden, we hebben met veel eigen jeugd in de selectie gespeeld om de prijzen, dat was zeker waar ik naar op zoek was als trainer. Het was een enorm gedreven groep en de spelers kenden elkaar door en door. De teamgeest was bijzonder en is cruciaal geweest in het behalen van de 3e plaats en dus nacompetitie. ”

Wat waren leermomenten ?

“Een voorbeeld van een goed leermoment van afgelopen seizoen was onder andere dat we wedstrijden verloren terwijl ons spel beter was dan de tegenstander. Er zaten wedstrijden bij waar we het geluk niet mee hadden maar we hebben ook in sommige wedstrijden verzaakt de score verder uit te breiden. We lieten de tegenstanders te vaak nog in de wedstrijd komen en moesten dan in de laatste fase nog zien te overleven. Dit ging later in het seizoen veel beter”.

Meest gelukkige moment afgelopen seizoen?
“Als ik er toch 2 momenten uit moet halen dan is dit onze overwinning uit bij Vianen Vooruit waar we vlak voor tijd de 1-2 maakten en de thuisoverwinning tegen Union. De drive, de strijdlust en de teamgeest die mijn groep toen liet zien is iets wat ik nog lang zal blijven herinneren.”

Ben je tevreden met de “nieuwe” selectie?
“Ja! Samen met de Technische Commissie zijn tevreden met de nieuwe selectie. Vanuit de talentvolle O19-1 stromen 12 spelers door. Hiervan gaan 4 spelers direct door naar de 1e selectie, dat is een enorme prestatie voor de jeugdafdeling van onze club. Daar zijn we trots op. ”

Verwachtingen nieuwe seizoen bij DIO?
“De verwachting is dat we met deze selectie verder kunnen bouwen op afgelopen seizoen. Het is een voorwaarde dat de jeugdspelers zich goed blijven door ontwikkelen en dat de meer ervaren spelers de leiding gaan nemen. Ik verwacht dat we dit seizoen nog beter de wedstrijd kunnen lezen en dat we hierop op de juiste manier gaan reageren. Het afgelopen seizoen had de onderlinge concurrentie een stuwende werking op de spelers. Trainingen waren van een hoog niveau en spelers ontwikkelden zich goed door. Dit is iets wat ik als trainer ook graag terug zie in het nieuwe seizoen.”

Meeste clubs zien jullie als titelkandidaat, geeft dat veel druk?
“Dat wij nu als titelkandidaat worden ingeschat is iets waar wij geen grip op hebben. Wij intern weten dat we bezig zijn met een proces en dit proces heeft tijd nodig. DIO’30 heeft een goede jeugdopleiding en daar blijven we gebruik van maken. Met de gerichte versterkingen van dit seizoen verwachten we de juiste balans in de selectie te hebben gevonden. De selectie is erg jong maar talentvol. Het teamproces zal wederom een cruciale rol gaan spelen. Gelukkig is er wel de gezonde ambitie om binnen een aantal jaren terug te keren naar de 2e klasse, echter is dat voor aankomend seizoen nog niet onze doelstelling.”, aldus de trainer!

De competitie begint dit jaar een paar weken later en daarom hebben de spelers van DIO’30 nu ruim een maand vrij gehad, op 15 augustus begint het tweede gedeelte van de voorbereiding met een reeks trainingen.

 

Indeling zondag 3e klasse D

1 Beuningse Boys
2 SV Blauw Wit
3 Brakkenstein
4 DIO ’30
5 RKSV Driel
6 Eendracht ’30
7 Eldenia
8 Groesbeekse Boys
9 SV Hatert
10 HAVO
11 SC Millingen
12 ONA ’53
13 Rood Wit
14 VV Trekvogels

 

Wil je ook jouw club aanmelden voor seizoen prognose? Stuur een email naarredactie@hetgeldersevoetbal.nl 

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier