Derby Achilles'29 – De Treffers keert na vier jaar terug waarin de beste van het dorp een titel op zich is ( Prognose Eric Meijers)

Groesbeek – Het nieuwe voetbalseizoen staat weer voor de deur met hopelijk nog een betere resultaat dan het afgelopen seizoen voor Achilles’29. Achilles’29 eindigde op de laatste plaats,  waardoor het na vier seizoenen de Eerste Divisie ophield. Het geplande scenario was uitgekomen voor de zwart-witten.

Vlak voordat de laatste wedstrijd tegen Jong PSV begon, kreeg Achilles’29 de negatieve uitslag van de KNVB beroepszaak te horen en dat had uiteindelijk natuurlijk ook zijn weerslag op het duel waarin dik werd verloren.

In het nieuwe seizoen gaat er weer veel veranderen, allereerst speelt Achilles’29 in het nieuwe voetbalseizoen tegen aartsrivaal De Treffers. Jong Achilles’29 gaat een stapje terug, terwijl de vrouwen wederom uitkomen in de Eredivisie. Kortom een nieuw seizoen om zeker naar uit te zien. Op 3 juli a.s. startte Achilles’29 onder leiding van Eric Meijers met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Maar met het nieuwe seizoen keert ook de Groesbeekse Derby terug. Groesbeek heeft met zijn 24.000 inwoners de ‘luxe’ met maar liefs twee 2e divisionisten te herbergen. Dat is uniek in Nederland en sinds het invoeren van het voetbalpiramide nog nergens vertoond dan in Groesbeek. Natuurlijk herinneren we die prachtige derby’s in de topklasse en hoofdklasse periode. Maar op dit niveau is het anders, de belangen zijn groter en de concurrenten zijn sterker.  De Treffers- Achilles is dus niet zomaar een derby, maar een derby met sentimenten, een derby waarin de adrenaline omhoog schiet. Een derby in de categorie Longa – Grol, Spakenburg – Ijsselmeervogels,  NEC – Vitesse en zelfs Lazio – AS Roma. 

We blikken nu samen met de hoofdtrainer Eric Meijers terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing doen voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij Achilles’29, zullen de doelstellingen worden behaald? Maar ook, hoe belangrijk is de clash tegen De Treffers!
…………..Interview
 

Doodsteek KNVB

In het vorige seizoen waarin KNVB voor de allerlaatste wedstrijd Achilles’29 – Jong PSV  club de nekslag gaf, zal Meijers nooit vergeten.  Maar was de degradatie terecht?  Eric Meijers ” In het vorig seizoen hebben we in de eerste helft van het seizoen de slag verloren. Daarna hebben we de zaken getracht te repareren. Zeer zeker gelukt echter 3 uur voor de laatste wedstrijd kregen wij de doodsteek van het KNVB middels de 3 punten in mindering. Daarna was het voor ons onmogelijk om binnen het team de juiste focus te houden, helaas. Desalniettemin degradeer je altijd terecht en over een heel seizoen.”

2e Divisie

Als semi-profclub kijk je omhoog. Maar na de degradatie moet je ook je tegenstanders analyseren. Eric Meijers schat de titel kans even groot hoewel hij geen titel kandidaat kan noemen. Meijers” Ik ken de tegenstanders niet goed genoeg om daar een goede waarde aan te geven. Echter zal de Kozakken Boys, Katwijk, IJsselmeervogels zeker met de bovenste mee gaan doen. Wij volgen wel alle ploegen goed en zorgen dat wij ons huiswerk doen. Iedere tegenstander nemen wij serieus. Verder is er altijd een outsider…..!”

DE GROESBEEKSE DERBY

Deze dorpsderby op topniveau zal wederom zorgen voor spektakel en sentimenten binnen het dorp. Maar ook voetbal volgend Nederland zal wellicht deze bezoeken, zowel via de media maar ook ter plekke in de “arena”. Meijers als echte Nijmegenaar heeft een andere kijk. De geliefde voetbaltrainer wordt in de regio gewaardeerd, dus ook bij De Treffers. Hoe kijkt de nuchtere Eric Meijers naar deze voetbalclash? Staan de datum omcirkeld in zijn agenda? Meijers lachend;

“Dat niet! Ik heb namelijk de derby al 22 keer als trainer mee mogen maken. Het blijven mooie wedstrijden, vooral eromheen geeft het extra energie aan de betrokkenen.  Heb een aantal jaren geleden in de kantine van de Treffers aangegeven in een interview dat ik de derby weer dolgraag wil spelen maar dan in de Jupiler league. Helaas is dit nog geen waarheid geworden. Echter op 2de divisie niveau is dit ook geen straf. Maar zeer zeker een uitdaging om deze wedstrijden wederom winnend af te sluiten.  Een geweldige sfeer rondom de wedstrijden en er komen extra adrenaline vrij om het uiterste eruit te halen. De sterkste in het dorp is een “ titel ” op zich.”

 

Doelstelling 

Meijers heeft na afloop van het seizoen te maken gehad met een leegloop binnen de selectie. Achilles’29 moest op korte termijn zoeken naar waardevolle opvolgers. Dat heeft geleid tot bijna een nieuwe elftal. Voor Meijers is het seizoen pas geslaagd als zij het hoogst mogelijke rendement uit de kwaliteiten van de spelersgroep hebben gehaald.

” Nog moeilijk aan te geven hoe ver wij komen.  We  hebben een compleet nieuw elftal en zullen moeten groeien in de competitie. Daarbij is de start heel erg essentieel. Over 1 of 2 maanden kan ik wat meer hierover vertellen. Het seizoen is geen 100 meter sprint maar een echte marathon.”, aldus de ervaren Meijers.

 

1e derby >>>    4 november     18:00 Achilles’29 – De Treffers

2e derby >>>   10 maart 2018 18:00 De Treffers – Achilles’29

 

 

Indeling Tweede Divisie
1 Achilles ’29
2 AFC
3 Barendrecht
4 ASV De Dijk
5 Excelsior Maassluis
6 GVVV
7 HHC Hardenberg
8 IJsselmeervogels
9 VV Katwijk
10 Koninklijke HFC
11 Kozakken Boys
12 FC Lienden
13 FC Lisse
14 Rijnsburgse Boys
15 Jong Sparta
16 SV TEC
17 De Treffers
18 VVSB

Wil je ook jouw club aanmelden voor seizoen prognose? Stuur een email naarredactie@hetgeldersevoetbal.nl 

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier