Achterhoekse clubs in de startblokken: Overzicht DVC, Loil, MvR, Zeddam, VVL en t'Peeske (Deel 3)

Doetinchem – De voorbereidingsperiode op het nieuwe voetbalseizoen gaat voor de meeste amateurclubs uit de regio aankomend weekend van start. Het even niets doen is voorbij, de trainingen worden weer opgepakt. Het voetbalseizoen begint voor het eerst op een later tijdstip en hierdoor hebben de trainers nog ruimschoots de tijd om hun basiself te formeren. Het bekerprogramma start in het weekend van 2/3 september en de eerste competitieronde gaat op 23/24 september van start. Dan gaat het pas om het ‘echie’ en tellen de resultaten in de oefenperiode niet meer mee en moeten de clubs klaar zijn voor het echte werk.

DVC`26 
Zondag 13 augustus gaat de nieuwbakken tweedeklasser DVC`26 van start met de eerste training voor het nieuwe voetbalseizoen. Trainer Dave de Jong heeft zijn selectie tijdens de overschrijvingsperiode aardig kunnen uitbreiden. Naast Simon-Jan Bruins (OBW) heeft DVC`26 zich versterkt met Jaïr Lucas (Veluwezoom) en Stef Tiemessen (NVC). Ook laat Dave de Jong in het begin van de voorbereiding enkele A-jeugd spelers meetrainen. Op 22 augustus had DVC`26 willen starten met de oefenwedstrijden, maar door het afmelden van de tegenstander is hier een streep doorgegaan en is nog zoekende naar een sparringpartner. In eigen huis staat op zaterdag 26 augustus de oefenwedstrijd tegen DZC ’68 op het programma en een week later beginnen de wedstrijden voor de beker. Eerst uit naar Westervoort tegen AVW`66 (2 september), dan thuis tegen WSV Apeldoorn (10 september) en tot slot tegen DUNO, uit in Doorwerth (16 september). Zondag 24 september start ook de competitie in de tweede klasse I, uit tegen sc Varsseveld. Een week later is de eerste thuiswedstrijd op Sportpark de Nevelhorst. Dan komt buurman Concordia Wehl op bezoek.

Sv Loil 
Trainer Theo Mennings van sv Loil start komende zondag met de eerste training en hij verwelkomt vier nieuwe spelers in zijn selectie. Naast de jeugdspeler Quint Kraus is van Babberich Nick Berendsen overgekomen. Bjorn Boerstal (DVC `26 2) en Damien Neervoort (Sprinkhanen) maakten ook de overstap naar sv Loil. Dinsdag 22 augustus staat de eerste oefenwedstrijd op het programma, uit in Doornenburg tegen GVA. Op vrijdag 25 en zondag 27 augustus is sv Loil gastheer van het toernooi om de Veltins Pokal en heeft sv Babberich, MvR, NVC, RKPSC, Sprinkhanen, vv Zelhem en de winnaar van de vorige editie VIOD hiervoor weten te strikken. Het tweede elftal van Concordia Wehl is op 31 augustus de oefenpartner van sv Loil. Zondag 3 september starten de wedstrijden om de KNVB Districtsbeker met als tegenstanders vv Rheden, EDS Ellecom en sc Doesburg. Sportpark De Korenakker is op zondag 24 september het toneel van de eerste speelronde in de vierde klasse D en neemt sv Loil het op tegen sc Rijnland.

MvR
De hoofdselectie van MvR start op 20 augustus met de eerste training onder leiding van trainer John Neijenhuis. De wedstrijden tijdens het toernooi om de Veltins Pokal op vrijdag 25 en 27 augustus in Loil zijn een aangename aanvulling als voorbereiding in de eerste trainingsweek. Rondom het bekerprogramma staan drie oefenwedstrijden gepland. Eerst thuis tegen sv Dinxperlo (31 aug), op 5 september uit naar Ulftse Boys en op 12 september komt vv Gendringen op bezoek. Tegenstanders in de beker zijn GWVV (thuis, 3 september), VVL (uit 10 september) en VIOD (thuis 17 september). Op zondag 24 september moet de basiself voor trainer Neijenhuis er staan, dan wacht de eerste competitiewedstrijd in Zeddam tegen Zeddam/Sint Joris.

Zeddam/Sint Joris
Trainer Rudi Tempels van Zeddam/Sint Joris gaat op 17 augustus met zijn selectie aan de slag en heeft twee oefenwedstrijden in het trainingsschema gepland, voorafgaande van het bekertoernooi. In Lengel is VVL op 24 augustus de oefenpartner en vijf dagen later wordt op het terrein in Braamt tegen Stokkum gespeeld. Het bekerprogramma begint op 3 september, thuis tegen SVGG. Hierna twee keer uit, NVC (10 september) en Gendringen (17 september) zijn dan de tegenstanders. De seizoensopening op zondag 24 september op Sportpark Padevoort heeft zoals eerder genoemd een prachtige affiche. Dan komt MvR op bezoek.

VVL
VVL start op zondag 13 augustus met de voorbereiding. Trainer John Trentelman gaat eerst driemaal met de groep trainen, dan volgen drie oefenwedstrijden. Eerst tegen het tweede van VVG`25 (20 augustus), op 24 augustus tegen Zeddam/Sint Joris en op 29 augustus tegen Vosseveld, die allen op Sportpark ’t Veen worden gespeeld. Programma beker: uit tegen VIOD (3 september), thuis tegen MvR (10 september) en GWVV (17 september). De eerste competitie speelronde is op 24 september, uit tegen vv Zelhem.

’t Peeske 
’t Peeske trainer Eric Arentsen start op dinsdag 15 augustus met zijn selectie en neemt op vrijdag 25 en 27 augustus deel aan het Frans van de Zand-toernooi op de velden van sc Babberich met onder meer als tegenstanders sc Rijnland, sv Westendorp, Angerlo Vooruit en gastheer sv Babberich. ’t Peeske is ingedeeld in Poule 16 om de KNVB District beker en speelt eerst thuis tegen VVG`25 (3 september). De overige twee tegenstanders zijn Keijenburgse Boys (uit op 10 september) en KSH (thuis op 17 september). De competitiestart is op 24 september thuis tegen de nieuwe Liemerse fusieclub sv Gelders Eiland.

 

Door: John van der Kamp

Meer nieuws vind je hier