Oefenduel: DFS veel te sterk voor SVL, 8-1

DFS speelde vandaag haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen tegen SVL Langbroek. DFS heerste vanmiddag negentig minuten in de wedstrijd tegen eersteklasser SVL. De thuisploeg bepaalde het wedstrijdbeeld tegen de bezoekers die maar sporadisch in de buurt van de DFS-goal kwamen.

Nadat DFS diverse mogelijkheden onbenut had gelaten kwam de thuisploeg na ongeveer vijfentwintig minuten op voorsprong. De opgestoomde verdediger Sanders verzilverde een assist van Hendriks tot de verdiende 1-0. Zeven minuten voor rust schoot Thijs Hendriks vanuit een strafschop de 2-0 binnen. De bezoekers bepaalde daarna voor de rust, via een beauty van een goal, de stand op 2-1. Lorenzo Davids strafte vervolgens een fout van de SVL-doelman genadeloos af, 3-1. Thijs Hendriks scoorde vier minuten voor de pauze, na een perfecte voorzet van Dors, met zijn hoofd voor de 4-1 ruststand.

In de tweede helft verving Tomatala doelman Heusinkveld binnen de krijtlijnen. Niet veel later kwamen de meetrainende Jean Willy Mapinga, Van Alst en Scheffer in het veld voor Melvin van Osenbruggen, Davids en Dors. Na achtenzestig minuten voerde de op proef zijnde Noë Bokila, na een rebound, de score op tot 5-1. Inmiddels kwam Rafal Wójt in het veld voor Bokila. In de slotfase voerde DFS het klassenverschil verder op. Via de watervlugge meetrainende Jean Willy Mapinga werd het 6-2. Daarna tekende Marc Harlaux voor de 7-1 en zorgde Alex Scheffer voor het slotakkoord door een fout van de doelman af te straffen, 8-1.

Het spel vanmiddag was zeer hoopgevend op weg naar de KNVB-bekerwedstrijd tegen ONS Sneek. DFS beschikt over een goed voetballende ploeg met ervaring, fysieke kracht en veel voetballend vermogen, wat vertrouwen geeft in de voorbereiding op de wedstrijden Hoofdklasse B.

De eerstvolgende oefenwedstrijd voor DFS staat op dinsdag 15 augustus om 20:00 uur op het programma tegen tweedeklasser Tricht.

 

Door: Corné Meijering

Meer over DFS vind je hier