Ex-Prof Hakim Benhija (vv Keizerstad) warm onthaalt in Marokko (Interview)

Arnhem –  Negen jaar terug verliet hij zijn moederland om in Nederland zijn geluk te zoeken. Dat was ook meteen het einde van zijn (prof) voetballoopbaan van doelman Hkimou (Hakim) Benhija. 

Inmiddels is Hakim 47 jaar vader van 4 kinderen, werkt in Radboud Ziekenhuis te Nijmegen en nog steeds verdedigt hij zijn doel bij Keizerstad 2.  Het is niet zomaar een ploeg in de kelderklasse  maar een gedreven groep spelers die het afgelopen seizoen terecht de kampioenschap hebben binnengehaald.

Het kampioenschap met het seizoen afsluiting werd gevierd met een teamuitstapje in Nador (Marokko).  Dat was ook meteen een aanleiding om een afscheidswedstrijd te organiseren tegen zijn oude teamgenoten van ARA Aroui.  In deze vriendschappelijk duel kreeg Hakim achteraf het keeperstrui waarmee hij negen jaar terug zijn team verliet. Dit was voor Hakim een emotionele moment, waarbij hij zijn ploeggenoten enorm dankbaar voor is.

Hakim, ” Ik was totaal verrast wat ik in Marokko hebt meegemaakt. Ik wist dat we een wedstrijd zouden gaan spelen, maar een organisatie met, pers, camera’s, en publiek op deze manier had ik niet verwacht. Ik haalde zelfs de voorpagina van de lokale krant. Speciale dank aan Youssef , Redouan, Adil en Hilal die dit mogelijk hebben gemaakt. Ik zal dit nooit meer vergeten”.

Op de vraag hoe lang hij nog doorgaat met keepen. ” Ik voel me nog fit en jong,  zolang ik kan ga ik door met keepen. Het is een leuke ploeg met veel respect voor elkaar. We zijn kampioen geworden en ik wil ook daarvan genieten het komend seizoen in een hogere klasse.”, aldus de fanatieke doelman.


Meer over Keizerstad vind je hier