Achterhoekse clubs in de startblokken: Overzicht DZC, Concordia W, VIOD, Doetinchem, VVG (Deel2)

DOETINCHEM – Dit weekend start de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen bij de amateurs. De voorbereidingsperiode op het nieuwe voetbalseizoen gaat voor de meeste amateurclubs uit de regio aankomend weekend van start. Het even niets doen is voorbij, de looptrainingen worden weer opgepakt.

Het voetbalseizoen begint voor het eerst op een later tijdstip en hierdoor hebben de trainers ruimschoots de tijd om hun basiself te formeren. Het bekerprogramma start in het weekend van 2/3 september en de 1e competitieronde gaat op 23/24 september van start. Dan gaat het pas om het ‘echie’ en tellen de resultaten in de oefenperiode niet meer mee en moeten de clubs klaar zijn voor het echte werk.

DZC’68

Zaterdag eersteklasser DZC `68 onder leiding van trainer Steven Verheijen start zaterdag 12 augustus met de training. Voor de eerste week staat ’n viertal trainingen vastgesteld. Deze trainingsweek wordt op zaterdagmiddag 19 augustus afgesloten met een oefenwedstrijd tegen AVW`66. Na de oefenwedstrijden tegen SDOUC (thuis) en DVC `26 (uit) volgt op 2 september de eerste bekerwedstrijd, thuis tegen DZSV. Op 8 september reist de selectie en staf af naar Ommel in Noord Brabant, voor een trainingskamp van drie dagen. Hierna hebben de Doetinchemmers nog twee weken de tijd om zich op te laden voor de eerste competitiewedstrijd op 23 september, uit tegen Nunspeet. Na de twee overige uitwedstrijden in het bekertoernooi tegen SDOUC (5 september) en Longa`30 (16 september) krijgt trainer Verheijen een duidelijk beeld krijgen met welke basiself hij in Nunspeet aan de aftrap van de competitie zal verschijnen. Een week later speelt DZC`68 thuis op het nieuwe kunstgrasveld tegen KHC Kampen en is de prachtige tribune en het terras op het vernieuwde complex op Sportpark Zuid waarschijnlijk tot op de laatste plaats bezet.

DZC’68 kampioen seizoen 2016/’17

Concordia W
Bij Concordia Wehl is de eerste selectie al in training. Trainer Henry Golstein heeft drie oefenwedstrijden op het programma staan. In Lichtenvoorde wordt op donderdag 17 augustus het eerste oefenpotje tegen Longa`30 gespeeld. PAX is op zondag 20 augustus in Wehl de volgende tegenstander en de oefenreeks wordt op dinsdag 22 augustus afgesloten in Dinxperlo tegen DZSV. Hierna volgt het bekerprogramma en speelt Concordia Wehl op zaterdag 2 september om 17.00 uur uit bij Enter Vooruit. Zondag 17 september komt Victoria`28 uit Enschede naar Sportpark De Grindslag en wacht op zondag 17 september de derde en laatste bekerwedstrijd, uit bij FC Winterswijk. De reeks oefen- en bekerwedstrijden komen voor trainer Golstein als geroepen om een sterk collectief team aan de start van de competitie neer te zetten. Zijn selectie heeft door verschillende redenen mutaties ondergaan en ook is aanvaller Joost Rasing vertrokken naar zaterdaghoofdklasser AZSV. Daarentegen verwelkomt men Brian Smit, de aanvaller van ’t Peeske. De eerste competitiewedstrijd voor de tweedeklasser is op zondag 24 september, thuis tegen Leones uit Beneden Leeuwen.

VIOD
Derdeklasser VIOD start op zondag 13 augustus met de eerste training. Trainer Jan Lorsé heeft een grote selectie tot zijn beschikking, die gezien het oefenprogramma direct flink aan de bak kunnen. Binnen tien dagen maar liefst zes oefenwedstrijden. Op 17 augustus sc Groessen (thuis), 20 augustus SDOUC (uit) en 22 augustus tegen eersteklasser FC Winterswijk (uit). Op vrijdag 25 en zondag 27 augustus de resterende drie oefenwedstrijden tijdens het toernooi om de Veltins Pokal op de velden van sv Loil, met als tegenstanders RKPSC, MvR en Sprinkhanen. Na de drie bekerduels (VVL, MvR, GWVV) volgt op zondag 24 september de eerste competitiewedstrijd in de derde klasse C, uit tegen PAX. Bij VIOD is Vincent Bosch weer terug na twee seizoenen vv Zelhem. Ook Tim Limbeek (Zeddam/Sint Joris) en Lukas de Graaf (DZC`68) maakten de overstap naar de club uit Dichteren.

Doetinchem
Driemaal is scheepsrecht! Na tweemaal de promotie naar de derde klasse te zijn misgelopen, is vv Doetinchem de grote favoriet voor de titel in 4D. De overschrijvingsperiode heeft voor het team van trainer John Leeuwerik geen windeieren opgeleverd. De selectie is naast Stan Rijks (PAX) uitgebreid met Cas van Wezel en Danny Keuben van VIOD. Trainer Leeuwerik laat zijn groep op 20 augustus starten met de eerste training. Geoefend wordt tegen PAX (uit op 29 augustus) en AD`69 (uit op 7 sept.ember). Voor de beker wachten de thuiswedstrijden tegen Loo en Socii en uit tegen PAX. Op zondag 24 september wordt om 14.00 uur op Sportpark De Bezelhorst afgetrapt voor de eerste competitiewedstrijd tegen RKPSC uit Pannerden.

VVG `25
VVG `25 trainer Mark Schepers kan terugzien op een fantastische tweede seizoenshelft en hoopt met zijn selectie deze lijn aan de start van het nieuwe seizoen door te kunnen trekken. Daar op zondag 13 augustus al een oefenwedstrijd wacht tegen Den Dam is VVG`25 afgelopen zondag gestart met de trainingen. Zondag 20 augustus is Gendringen de tweede tegenstander in de oefenreeks van drie, die op donderdag 24 augustus thuis wordt afgesloten, thuis tegen Socii. In het bekertoernooi staan de wedstrijden tegen ’t Peeske (uit 3 september), KSH (thuis 7 september) en Keijenburgse Boys (uit 17 september) op het programma. De KNVB heeft vierdeklasser VVG`25 getrakteerd op een fantastische seizoensopening. Om de ingebruikneming van het nieuwe clubgebouw en tribune kracht bij te zetten is de derby tussen VVG `25 en vv Terborg op die eerste speeldag vastgesteld. Een prachtige affiche om het voetbalseizoen mee te beginnen.

 

Door: John van der Kamp

Meer nieuws vind je hier