Dinand van Haaren heeft met Trekvogels wat goed te maken "Duels tegen Blauw-Wit hebben een speciaal tintje" (Prognose)

Nijmegen –  Deze week blikken we samen met de trainer Dinand van Haaren  terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing doen voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij Trekvogels, zullen de doelstellingen worden behaald?

Dinand van Haaren heeft in zijn eerste seizoen bij Trekvogels uitermate goed naar zijn zin gehad . Hij voelde snel thuis bij de groens-zwarten,  hij had al snel een klik met de spelersgroep, begeleidingsstaf en met de mensen die zich iedere dag vol inzetten voor de vereniging.  Trekvogels is op uiteindelijk 7e geworden. Het gat naar de nummer 4, die vervolgens nacompetitie speelde, was maar 3 punten. Trekvogels is veel te wisselvallig geweest, door die wisselvalligheid heeft Trekvogels uiteindelijk ook de nacompetitie gekost. De doelstelling van Trekvogels kom zal niet veel anders zijn dan afgelopen seizoen. De wil was toen bij de top 4 spelen en daarmee proberen nacompetitie te halen. Gaat dat komend seizoen dan we lukken?Dit en meer vroegen we aan Dinand van Haaren.

 

……………..Interview

Terugblik naar vorig seizoen, tevreden?
Wel tevreden over de club, waarin ik eerste seizoen doorbracht. Vooral met de mensen die het ons mogelijk maken om het spelletje wat wij zo graag spelen toch elke week weer mogelijk te maken.

Nee, qua stand op de ranglijst zeker niet tevreden.  Waar ik wel trots op ben waren de uitwedstrijden tegen de topploegen vorig jaar. Zowel uit bij de kampioen Union als uit bij de nummer twee SML hebben we een hele goede, maar vooral gedisciplineerde wedstrijd gespeeld en ze in eigen huis met duidelijke cijfers verslagen. En dit terwijl beide ploegen in eigen huis al een langere tijd ongeslagen waren. Dat maakt me op zo’n moment een trotse trainer. “

Heb je iets kunnen bereiken met de groep, hoe ver is Trekvogels qua tactiek ?
“We kunnen soms heel dwingend spelen en de tegenstanders onze wil opleggen. Spelen dan heel goed voetbal en scoren mooie doelpunten. Dan bouwen we een voorsprong op , maar kunnen dat nog geen hele wedstrijd volhouden en weten de wedstrijd dan niet winnend af te sluiten. Dat is dan teleurstellend omdat je jezelf dan daarvoor moet belonen. Daar liggen zeker nog verbeterpunten. Daar gaan we ook dit seizoen weer keihard aan werken. Als we dat kunnen verbeteren zijn wij in staat om hele mooie dingen te laten zien. Daarnaast moeten we ook reëel zijn en zijn we ook een aantal keren echt door de ondergrens gezakt en hebben dramatische wedstrijden gespeeld. Dat bedoel ik met onze wisselvalligheid.”

 

Meest ongelukkig moment vorig seizoen?
“Dat was toch echt de zware blessure die Koen Lensen opliep net na de winterstop. Koen was in de eerste competitiehelft goed op dreef, scoorde veel en was belangrijk voor onze ploeg. Door deze blessure mistte hij de hele tweede competitiehelft en waren wij een gevaarlijke angel uit ons spel kwijt. Gelukkig is hij weer helemaal hersteld en kan weer fit aan het seizoen beginnen.”

Verwachtingen nieuwe seizoen, derby’s tegen je oude club in het bijzonder?
“Wij bij Trekvogels zijn zeer reëel. Wij hebben op dit moment niet de middelen zoals een Rood Wit of DIO dat hebben. Wij hebben ons dit seizoen zo goed mogelijk proberen te versterken met de beperkte middelen die wij op dit moment tot onze beschikking hebben. Maar wij weten ook dat als wij in goede doen zijn dat wij voor iedereen een hele lastige ploeg kunnen zijn die moeilijk te verslaan is. Natuurlijk kijk ik weer uit naar de wedstrijden met Blauw Wit. Die wedstrijden hebben net zoals vorig jaar een speciaal tintje en beide data staan natuurlijk al omcirkeld in mijn agenda. Daarnaast vindt ik het een mooie klasse met veel leuke wedstrijden waarin weer een mix van goed voetbal, veel strijd en hopelijk weer echte derby’s te zien zullen zijn. Dat blijven toch de mooiste wedstrijden.”

Kan je al kanshebbers aanwijzen voor de titel?
“Als je kijkt naar de kanshebbers voor de titel denk ik vooral aan Rood Wit en aan DIO. Rood Wit heeft zich weer aardig versterkt en wil denk ik zo snel mogelijk terug naar de 2e klasse en DIO probeert al jaren de stap naar de 2e klasse te maken.   Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik Eldenia en Ona op dit moment nog niet goed kan inschatten omdat ze namelijk een jaar weg zijn geweest uit deze klasse.”

 

Hoe hoop je komende seizoen te kunnen afsluiten?
“Ik ben van mening dat een vereniging als Trekvogels altijd om de prijzen moet voetballen. Daarnaast hebben we ook nog wat goed te maken aan ons thuispubliek. We hebben afgelopen  seizoen aardig wat tikken op onze neus gehad in thuiswedstrijden en we zijn aan hen verplicht om dat recht te zetten. Tevens proberen we ook aankomende jaren de doorstroming vanuit de jeugd meer gestalte te geven. Dat is toch waar een club als Trekvogels in de toekomst zeker de vruchten van moet gaan plukken.”, aldus de trainer. 

De top 5 van vorig jaar 4 ploegen niet meer in deze klasse spelen. Union en SML zijn gepromoveerd.  Vitesse Gennep en Vianen Vooruit zijn naar de regio Zuid.

Indeling Zondag 3e klasse D

1 Beuningse Boys
2 SV Blauw Wit
3 Brakkenstein
4 DIO ’30
5 RKSV Driel
6 Eendracht ’30
7 Eldenia
8 Groesbeekse Boys
9 SV Hatert
10 HAVO
11 SC Millingen
12 ONA ’53
13 Rood Wit
14 VV Trekvogels

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier