Achterhoekse clubs in de startblokken: Overzicht Hoofdklasse, 2I, 3C, 4C, 4D en 5C (Deel 1)

Doetinchem – Dit weekend start de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen bij de amateurs. De voorbereidingsperiode op het nieuwe voetbalseizoen gaat voor de meeste amateurclubs uit de regio aankomend weekend van start. Het even niets doen is voorbij, de trainingen worden weer opgepakt.

Het voetbalseizoen begint voor het eerst op een later tijdstip en hierdoor hebben de trainers nog ruimschoots de tijd om hun basiself te formeren. Het bekerprogramma start in het weekend van 2/3 september en de eerste competitieronde is voor ploegen lager dan de hoofdklasse op 23/24 september. Dan gaat het pas om het ‘echie’ en tellen de resultaten in de oefenperiode niet meer mee en moeten de clubs klaar zijn voor het echte werk.

Landelijke Hoofdklasse

De selectie van Sportclub Silvolde onder leiding van hoofdtrainer Dennis van Beukering is al enkele weken in training, daar de competitie in de Hoofdklasse A al op 3 september van start gaat. Vrijdag 11 augustus staat een driedaags trainingskamp in Noordwijk op het programma. Na een tweetal trainingen op het Sportpark van VVSB in Noordwijkerhout wordt op zondag 13 augustus een oefenwedstrijd tegen De Treffers gespeeld. Dan volgt het tweedaags Fletcher TOP Toernooi in Rijssen op dinsdag 15 en zaterdag 19 augustus, met als tegenstanders het belofteteam van Vitesse, het Vriezenveense DOS `37 en SZVW uit Wierden. Het eigen traditionele Zwart-Wit toernooi is omgeturnd naar een dag en staat voor zondag 27 augustus op de kalender met deelname van MASV Arnhem, SDOUC en Silvolde. Voor het bekertoernooi is Silvolde vrijgeloot, want een week later is de start van de competitie in de Landelijke Hoofdklassen. Eerst uit tegen vv Heerenveen (3 september). Sportpark De Munsterman is op zondag 10 september het toneel voor de eerste thuiswedstrijd tegen Purmersteijn, de kampioen uit de eerste klasse A van het afgelopen seizoen.

2e klasse zondag

Ook is de zomerstop voor SDOUC voorbij. Afgelopen zondag heeft de selectie de eerste training onder leiding van trainer Frank van Kouwen volbracht. In een tijdbestek van vijftien dagen staan er zes oefenwedstrijden gepland. De thuiswedstrijden tegen AZSV (15 augustus), VIOD (20 augustus) en Longa` 30 (29 augustus) en de uitwedstrijden tegen DZC`68 (22 augustus) en het Zwart-Wit toernooi in Silvolde (27 augustus) waar naast Silvolde derdeklasser MASV uit Arnhem de tegenstander is. Dan volgen de drie bekerwedstrijden: Longa`30 (uit op 3 september), DZC`68 (thuis op 5 september) en DZSV (uit op 16 september), die trainer Frank van Kouwen een beeld moeten geven wie er gaan starten tijdens de eerste speelronde op 24 september in Twello tegen Voorwaarts. De eerste thuiswedstrijd is een week later, dan komt het gepromoveerde sc Varsseveld naar Sportpark De IJsselweide.

Het team van Varsseveld start, onder nieuwe trainer Wilco Geerts, op donderdag 10 augustus. hij wil ‘Het goede werk van zijn voorgangers oppakken en die lijn doorzetten.’ Na drie oefenduels (tegen respectievelijk Oud-Varsseveld op 16, thuis tegen Ulftse Boys op 24 en GWVV-uit op 27 augustus) treft Varsseveld in de beker de Enschedese tweedeklasser Vogido, Sparta Enschede en Rigtersbleek. Bij de competitiestart komt DVC`26 uit Didam naar Sportpark Oberink.

3e klasse zondag
De nieuwe hoofdtrainer van vv Gendringen Frank Lukassen start met zijn groep op zondag 13 augustus met de voorbereiding. Een week later staat de eerste oefenwedstrijd op het programma, thuis om 11.00 uur tegen VVG `25. In het bekertoernooi treft Gendringen in Poule 7 de tegenstanders NVC (thuis 3 september), SVGG (uit 10 september) en Zeddam/Sint Joris (thuis 17 september). Tussendoor wordt nog één keer geoefend, uit bij MvR op dinsdag 12 september. Op zondag 24 september start ook voor Gendringen de competitie en komt promovendus Keijenburgse Boys op bezoek voor de eerste wedstrijd in de derde klasse C.

4e Klasse C zondag 
Ulftse Boys en SVGG starten op zondag 13 augustus met de eerste training. Trainer Edwin Grotenhuis van GWVV is al begonnen met zijn selectie en speelt in eigen huis drie oefenwedstrijden. Op 22 augustus tegen sc Groessen, op 27 augustus tegen Varsseveld en op 14 september tegen Keijenburgse Boys. Tegenstanders in het bekertoernooi voor GWVV zijn: MvR (uit 3 september), VIOD (thuis 10 september) en VVL (uit 17 september). SVGG is actief tijdens het tweede Megchelen Tournament op zaterdag 19 augustus. Zes buurtteams (waaronder Terborg en Ajax B) gaan de strijd aan in twee poules. Voor het bekertoernooi oefent SVGG nog tegen sv Westendorp (uit 27 augustus). Dan treft het team van trainer Ruud Pastoor in de beker eerst Zeddam/Sint Joris (uit 3 september) en vervolgens de twee thuiswedstrijden, tegen vv Gendringen (10 september) en NVC (17 september). Ulftse Boys onder leiding van trainer Patrick Visser bekert eerst uit in Mariënveld (3 september), de tweede en derde bekerwedstrijd zijn op ’t Oerseveld tegen vv Zelhem (10 september) en DEO uit Borculo (17 september). Hierna start de competitie in de vierde klasse C en kijkt men reikhalzend uit naar de derby’s in eigen huis. Zondag 1 oktober de ‘burenruzie’ tussen GWVV en Ulftse Boys en op zondag 15 oktober in Megchelen de derby SVGG tegen Ulftse Boys.

4e Klasse D zondag
Zondag 13 augustus wordt in Terborg met de training gestart. Mark Kuiperij, de trainer van Terborg, heeft zijn selectie zien uitbreiden met de A1-spelers Nout Polman, Michiel Eberwijn en Jeroen Graafland. Na vier kleine wedstrijdjes op het Megchelen Tournament (19 augustus) volgt een week later een oefenwedstrijd tegen Etten (27 augustus). Terborg treft in het bekertoernooi sv Dinxperlo (thuis 3 september), Ajax B. (uit 10 september) en Bredevoort (uit 17 september). De eerste competitie wedstrijd op 24 september is in Gaanderen, de derby tegen VVG `25.
De nieuwe trainer van sv Kilder Marcel Lukassen, die zijn selectie heeft versterkt met keeper Zen Verheij van Concordia W en de spelers Myron Peters (Concordia W) en Tjerk v der Duin (MvR), laat zijn selectie pas op zondag 20 augustus starten. Eerst twee keer oefenen tegen de teams van sc Varsseveld 2 (zaterdag 26 augustus) en VIOD 2 (31 augustus). In het bekertoernooi treft Kilder Loenermark (uit 3 september), Basteom (thuis in verband met de kermis op 9 september) en Dierensche Boys (uit 17 september). Kilder speelt tegen GSV `38 in Giesbeek het openingsduel in 4D.

5e Klasse C zondag
Sv Westendorp speelt zondag 13 augustus thuis een oefenwedstrijd tegen RKPSC en het team van trainer Bertie Duiverman is uitgenodigd voor het Frans van Zand toernooi bij sv Babberich op 25 en 27 augustus. Netterden start op dinsdag 15 augustus met de eerste training en NVC-trainer Jan Stern verwelkomt vier nieuwe spelers in zijn selectie. Naast Roel Hettinga (Ulftse Boys) en Luis van de Pavert (Terborg) komen Max Rutten en Luca Wilken over uit de eigen jeugd. Trainer Koen van Loon van vv Etten gaat komende zondag met de training starten. Na de oefenwedstrijd tegen vv Terborg volgt een pittige reeks in de beker. Thuis tegen titelkandidaat in de derde klasse DCS, uit naar Angerlo en tot slot thuis tegen sc Rijnland. Ajax Breedenbroek is de laatste in de rij en start op 13 augustus om zich vervolgens op 19 augustus te melden op het tweede Megchelen Tournament. Naast de oefenwedstrijd op tegen Vosseveld (22 augustus) staat ook de Open Dag bij sv Dinxperlo op het programma (26 augustus). In het bekertoernooi ontmoet Ajax B., de ploeg van trainer Edwin Frericks, Bredevoort, sv Dinxperlo en Terborg.

 

Door: John van der Kamp

Meer nieuws vind je hier