Serge Heuveling (Ewijk) heeft bij DVOL een mooie basis gelegd voor zijn opvolger "Zin in nieuwe uitdaging"(Prognose)

LENT –  Deze week blikken we samen met de trainer Serge Heuveling   terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing doen voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij zijn nieuwe club Ewijk, zullen de doelstellingen worden behaald?

Donderdagavond 9 juni heeft DVOL afscheid genomen van hoofdtrainer Serge Heuveling. Serge was de afgelopen drie  seizoenen hoofdtrainer van DVOL.  Ondertussen was Serge is echt onderdeel van de club geworden. Hij stond midden in de groep en paste goed bij de club. In die drie jaar is het team aanzienlijk veranderd en heeft onder Serge’s leiding steeds meer Lentse jeugd een plek in het team gekregen. Desondanks deed het team steeds mee om de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Helaas net niet gelukt. Daardoor kreeg Serge bij zijn afscheid als nog de verdiende prijs: een echte schaal”.

Serge gaat na de zomer als trainer bij vv Ewijk aan de gang. De vraag is hoe zal hem vergaan bij zijn nieuwe verenlening? Zal hij bij DVOL ook zoveel tijd krijgen om iets te kunnen opbouwen? Het woord is aan de gedreven trainer.

…………….Interview 

Korte terugblik naar vorig seizoen waarin jullie 4e zijn eindigt, tevreden?
“Jawel, we kunnen tevreden terug kijken op een mooi seizoen waarin we uiteindelijk 4e zijn geworden. Normaal gesproken zou je met een 4e plaats een periodetitel op zak hebben, ware het niet dat OVC met de 1e periodetitel aan de haal ging. Vervolgens ook nadat ze besloten hadden om naar de zaterdagvoetbal te verkassen, het seizoen hebben laten varen. Tot de laatste wedstrijd was er nog sprake van dat de hoogst genoteerde op de eindstand zonder periode. Die club zou de periode van OVC zou overnemen maar dat is door hogere hand van de KNVB uiteindelijk teruggedraaid.
Dat was uiteraard een zeer grote teleurstelling omdat net voor de laatste wedstrijd van de competitie te horen. Zeker gezien wij in de 2e helft van het seizoen een uitstekende serie hebben neergezet. (DVOL speelde 13 x , 10x  gewonnen, 2x verloren en 1x gelijk).  Helaas leverde dit geen periode op,  maar we hebben zeker laten zien dat DVOL een ploeg was om rekening mee te houden. Veel ploegen kwamen met ‘angst’ naar de Vossenpels.”

Meest ongelukkig momenten vorige seizoen?
“Wij hebben met name in de 1 helft van de competitie de nodige punten laten liggen tegen ploegen als SDOO uit (gelijk) GVA uit (verloren). In deze fase waren we te wisselvallig waarin we goede wedstrijden afwisselden met wedstrijden waar we niet alert en scherp genoeg waren, de duels niet pakten en als team gefaald hebben.”

Ook in je laatste jaar wederom geen promotie, was je teleurgesteld?
“Jawel, We hebben een prachtige 2e helft van het seizoen gehad. Mooiste moment van afgelopen seizoen was natuurlijk de trainingskamp.  (Marbella in januari) . Dat was voor het eerst in de historie van DVOL. Dit heeft zeker voor 100% eraan bijgedragen dat we een uitstekende 2e helft van het seizoen hebben gedraaid. Als team zijn we hier sterker uitgekomen en dat was ook terug te zien in de resultaten. Wonnen van ploegen waar we het normaal lastig mee hebben, maar uiteindelijk leverde het geen bonus op in de vorm van een periode en dat vind ik zelf zeer jammer. Gezien het mijn laatste jaar was bij DVOL en had deze graag met een prijs willen afsluiten.”

DVOL-OVC

Wat (speelstijl) neem je mee naar Ewijk die ook in de 4e klasse speelt?
“Een nieuwe uitdaging met een nieuw team waarin ik ontzettend veel zin heb. Een ploeg met veel karakter en strijdlust. Afgelopen seizoen hebben ze 10 wedstrijden gelijk gespeeld en maar 3 verloren. Hier valt zeker winst te behalen en daar gaan we aan werken het komend seizoen, om meer wedstrijden winnend af te sluiten.”

Wat is je verwachtingen voor komend seizoen en wat is je doelstelling met je ploeg?”
“Meestrijden voor een periodetitel en om weer bij de bovenste vijf te eindigen. Dit zal denk ik best een lastige klus geworden, aangezien wat ik al gelezen heb over de andere teams. Namelijk SCE, Nijmegen, Achilles en  RODA,  deze teams hebben niet stil hebben gezeten op de ‘transfermarkt’. Daarentegen moeten wij het hebben van onze eigen jongens.  Ervoor zorgen dat de sfeer goed is, een hecht team worden dat voor elkaar wil werken en strijden. Dan kun je ver komen in deze klasse. Daar gaan we dit seizoen ook aan bouwen, een goede sfeer gecombineerd met inzet, strijdlust. Ook nog aan de bal ervoor zorgen dat de we een ploeg zijn om rekening mee te houden.”, aldus Serge Heuveling!

Het 1e elftal van DVOL speelt voor die tijd voor de KNVB beker op (alle wedstrijden beginnen om 14:00 uur)

Zondag 3 september    D.V.O.L. 1 – Rood Wit 1

Zondag 10 september  Overasseltse Boys 1 – D.V.O.L. 1

Zondag 17 september  D.V.O.L. 1 – DVE-Trajanus 1

 

De competitie van Ewijk 1 bestaat slechts uit 13 teams omdat het Duivense DVV, tegen haar zin ingedeeld in de ‘Arnhemse’ vierde klasse F, door de KNVB overgeplaatst is naar 4D.

Indeling Zondag 4e klasse E
1 Achilles ’29
2 VV Batavia
3 DIOSA
4 VV Ewijk
5 Krayenhoff
6 VV Niftrik
7 SV Nijmegen
8 Overasseltse Boys
9 RODA ’28
10 SCE
11 VV SCP
12 VV UHC
13 Victoria ’25
14 WVW
©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier