Hazenkampderby keert terug in de " koningsklasse " Amir Hashemi " Quick Nijmegen is een kampioenkandidaat" (Prognose)

Nijmegen – De eerste selectie van SC NEC voor het nieuwe seizoen is definitief. SC NEC keert komend seizoen terug in de ” koningsklasse ” 1E.  Daarbij komt de ploeg van trainer Amir Hashemi niet alleen oude bekenden tegen, maar

er staat weer een heuze Hazenkamp derby op het programma. De oude Nijmeegse derby speelt op een behoorlijk niveau en krijgt een andere dimensie het komend seizoen.  Vorig seizoen waren de Nijmegenaren ingedeeld in regio zuid, waarbij alle uitwedstrijden behoorlijk ver waren.  SC NEC sloot het seizoen af met een ruime overwinning op MOC’17.  Deze stand liep verder uit in de tweede helft tot een 7-0 eindstand, hiermee eindigde  SC NEC op de achtste plaats in de ranglijst. Hoe zal het komend seizoen verlopen, kunnen de amateur van NEC zich makkelijk handhaven? Of willen ze meer dan dit? Wij geven het woord aan de ervaren Iraanse trainer Amir Hashemi.

 

……………….Interview

 

Korte terugblik naar het vorig seizoen​ waarin je het eerste jaar bij de sportclub prima gedaan hebt, tevreden?
“Jazeker! Ik was het vorig seizoen ergens eind mei aangesteld als trainer bij NEC, dus de selectie was al bekend en alle overige kaders etc. waren ook al ingevuld. Dus persoonlijk had ik weinig invloed op het samenstellen van de selectie en alles rondom het team. We hadden een heel jong elftal,  die tijd nodig had voor resultaat. Daarom lieten we in de eerste seizoenshelft toch veel punten liggen. Na de winter zagen we de progressie en groei individueel en ook als team. Met uiteindelijk een goed eind op de 8e plek met 3 punten op nummer 3.
Ik ben niet zo gauw tevreden, maar als ik zie hoe jonge spelers zoals Vigilent, Moreno en Romano( Grootste talent van het jaar) zich kunnen ontwikkelen, dan ben ik deels zeker tevreden.”

​Heb je het vorig seizoen de doelstelling gehaald?
“Ja, doelstelling was handhaven. Er waren toen al 11 spelers vertrokken en we kregen 5 spelers van de jeugd.
Tijdens het seizoen stopten nog 4 spelers. We bleven erin geloven en met goed voetbal en hard werken is het toch goed gekomen.”

Meest gelukkig moment vorig seizoen?
” Het meest gelukkige moment van het vorig seizoen was toen Romano Jansen gekozen werd tot grootste talent. Dat gebeurde in een voetbalgala regio Oost-zuid in Groesbeek “.

Verwachtingen het nieuwe seizoen, de Hazenkamp derby’s in het bijzonder tegen Quick Nijmegen?
” Ik denk dat we voor het aankomend seizoen meer balans in ons team hebben en we gaan zeker hoger kijken en elke wedstrijd als een finale beschouwen.  Wedstrijden tegen Quick is speciaal. Ik heb er veel over gehoord. Dus elke derby is leuk, met name als jij tegen een goed voetballend team en tevens ook een kampioenkandidaat gaat spelen wordt dit alleen maar leuker.”

Waarom moeten mensen deze derby bezoeken? ​
” Het is een echte Nijmeegse derby, twee clubs met een behoorlijke geschiedenis en ambities. Beide clubs zijn op loopafstand. De meeste spelers kennen elkaar. Er is een sportief gezond concurrentie onderling. Dat maakt de derby alleen maar bijzonder. ”

Doelstelling het komend seizoen van SC NEC ?
” Elke wedstrijd voor de winst gaan en het maximale eruit halen.”, aldus de ervaren trainer Amir Hashemi.

Indeling zondag 1e klasse E “de koningsklasse”
1 SC Bemmel
2 BWO
3 VV Heino
4 LONGA ’30
5 NEC
6 Quick 1888
7 Rigtersbleek
8 RKZVC
9 ROHDA Raalte
10 SV Schalkhaar
11 Stevo
12 Tubantia
13 FC Winterswijk
14 De Zweef
©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier