5e Valencia voetbalkamp 2017 bij DCS succesvol verlopen (FOTOREEKS)

Zevenaar – Voor het 5e jaar beleefde de jeugd van Zevenaar en omgeving de voetbalweek van hun leven. Door groot succes van afgelopen jaar stuurt de Spaanse topclub Valencia CF opnieuw de trainers van de jeugdopleiding naar DCS in Zevenaar. 

In Spanje staat Valencia CF bekend om de goede jeugdopleiding, geen enkele andere club leverde meer internationals aan het Spaanse team in de afgelopen 15 jaar. Sterren als Jordi Alba, David Villa, Juan Mata en David Silva zijn klinkende voorbeelden van de succesvolle jeugdopleiding.

Het Valencia CF Voetbalkamp was te gast van 31 juli t/m 2 augustus 2017 op het complex van DCS Zevenaar.

Wij spraken met een van de vrijwilligers (Joop Berends) die deze dagen aanwezig is namens DCS om alle behoeftes van organisatie te voldoen.

…………..Interview

JOOP BERENDS

 

Ben je tevreden over het aantal deelnemers?

” Ik wel, maar andere jaren was het drukker dan dit jaar. Vorig jaar waren er rond 55 kinderen. Dat komt door de vakantieperiode denk ik, vooral de bouwvak valt in deze periode.

Hoe is de animo binnen de regio?

” Dat gaat op mond-op-mond reclame. De kinderen steken elkaar aan om hier naar toe te komen. Ik zag dat dit jaar spelers ver uit de regio komen, zelfs uit Valkenburg. Ook zijn er twee broers aanwezig uit het asielzoekerscentrum. Iemand gunt hun dit plezier, is toch geweldig.”

Waarom moeten de kinderen aanmelden?

” Het is erg leerzaam voor de kinderen. Ik vind het beter dan dat ze hele dag achter de computer zitten. Je ziet ook elk jaar aantal spelers terugkomen, dat maakt ons werk weer extra leuk.”

Rol van DCS?

” Valencia voetbalkamp regelt alle inschrijvingen. We krijgen een week van tevoren te horen hoeveel kinderen meedoen. Wij doen de inkopen voor lunchpakketten, maken het veld en kleedkamers schoon. We zijn met vijf vrijwilligers elke dag hier aanwezig om alles klaar te maken. Vanuit DCS zijn er ongeveer 5 spelers die meedoen.”

©Door onze verslaggever

PLAATS OOK JOUW TOERNOOI OF VOETBALKAMP VIA DEZE LINK 

 

KLIK HIER VOOR HET ALBUM