Zsolt Kovacs (SV Hatert) kijk trots terug naar afgelopen periode bij bij Eendracht'30 "Als voetbalcoach ben je een passant" (Prognose)

Nijmegen –  Deze week blikken we samen met de trainer Zsolt Kovacs  terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing doen voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij sv Hatert, zullen de doelstellingen worden behaald?

5 juni 2017 zal, met de promotie naar de 3e klasse, in de geheugen worden bijgeschreven als een historische dag in de geschiedenis van Limburgse Eendracht’30. Nooit eerder heeft onze vereniging in de 3e klasse gespeeld. Alles klopte, mooi weer, 700 toeschouwers, strak gesproeid veld en een te kloppen tegenstander (sv Nijmegen). Al enkele jaren weten was Eednracht 30, onder leiding van Zsolt Kovacs de kwaliteit heeft om naar de 3e klasse te promoveren. Op deze 2e pinksterdag kwam alles bij elkaar zodat zij met een klinkende 6-2 overwinning op Nijmegen een plaats in de 3e klasse hebben afgedwongen. Dat Eendracht 30 het afgelopen seizoen via de nacompetitie is gepromoveerd was de kers op de taart.  Zsolt Kovacs en zijn team worden nu al afgeschilderd als `historymakers` en dat streelt aan ieders ego.  Wij geven het woord aan de trainer die komend seizoen nieuwe uitdaging heeft gevonden bij SV Hatert (zo). De Club die in het verleden jaren in de hoofdklasse heeft gespeeld bevind zich in een vrije val. Kan Zsolt Kovacs dat stoppen en ommekeer inzetten voorde ambitieuze club uit Nijmegen.

…………..Interview

Korte terugblik naar vorig seizoen​ waarin toch via N/C zijn gepromoveerd, trots?
“Absoluut trots en natuurlijk voor Eendracht´30 een geweldige stap richting de toekomst. Twee seizoenen opeenvolgend meegedaan voor de prijzen en daarin ook twee keren de nacompetitie gehaald. Iets wat wij met de algehele selectie en bijbehorende begeleiders zelf hebben afgedwongen. ”

​Hoe lastig is om afscheid te nemen van Eendracht 30 met een promotie?
“Erg lastig. Het waren twee fantastische jaren met een leuke groep. Een mooier afscheid kun je zelf niet verzinnen. Leuk dat wij elkaar in het nieuwe seizoen weer gaan tegenkomen in de 3de klasse. Voor Eendracht´30 een nieuwe uitdaging en voor SV Hatert bekend terrein. Ik kijk er naar uit.”

Meest gelukkig moment vorig seizoen, de finale N/C?
“Absoluut. Het enthousiasme en de totale ontlading van allen die nauw zijn betrokken bij de voetbalclub Eendracht´30. Op de Maasvallei na het laatste fluitsignaal van de tweede nacompetitie wedstrijd in de finale zal ik niet gauw meer vergeten. Dat was voor iedereen wel een gelukkig moment. Als voetbalcoach ben je maar een passant. Wij weten met z´n allen dat in het voetbalwereldje alles hangt en staat met het behalen van resultaat. Vroegtijdig afscheid nemen bij willekeurig welke voetbalvereniging dan ook is `never` nooit niet leuk. Ik ben een gelukkig trainer als dat mij bespaard blijft.”

Wat zijn de verwachtingen van verenging Hatert ?
“In ben van mening dat je altijd moet meespelen om de prijzen. De club heeft een visie en een verwachtingspatroon. Ook wij als begeleidingsteam en spelersgroep prediken een doelstelling. Het vlaggenschip van Hatert (zo) herbergen veel spelers die al lange tijd met elkaar voetballen. Zij kennen elkaar dus door en door. Dat is een voordeel. Daarnaast komen er nieuwe aanwinsten met een Hatert verleden en jonge talenten.”

Wat neem je mee vanuit Mook (visie) ?
“Dat is natuurlijk afhankelijk van de spelersgroep en hun kwaliteiten. De visie vanuit Mook kan goed niet passen in de visie van SV Hatert. Ben van mening dat iedere speler met een goede instelling, een juiste wedstrijdmentaliteit. De wil in zich heeft om vuile meters te maken voor hun medespeler en in het belang van het team presteert een meerwaarde is. Heeft de groep dat in zich dan zal iedere tegenstander het moeilijk hebben tegen ons.
Je kunt een mooi systeem hanteren,maar welke past nu bij de groep? Alles heeft zijn voor- en nadelen. Ik tracht in ieder geval de juiste afweging te maken. Uitgaan van eigen kracht is de belangrijkste factor!”, aldus de coach.

Indeling Zondag 3e klasse D
1 Beuningse Boys
2 SV Blauw Wit
3 Brakkenstein
4 DIO ’30
5 RKSV Driel
6 Eendracht ’30
7 Eldenia
8 Groesbeekse Boys
9 SV Hatert
10 HAVO
11 SC Millingen
12 ONA ’53
13 Rood Wit
14 VV Trekvogels

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier