Civard Sprockel traint mee bij Duno

De voormalige Vitesse-aanvoerder Civard Sprockel heeft gisteren meegetraind met eersteklasser Duno uit Doorwerth. De 34-jarige verdediger speelde afgelopen seizoen bij FC Eindhoven en is op zoek naar een nieuwe club. Bij Duno trainen momenteel ook Kars Vierwind (FC Lienden), Junior Albertus (HHC Hardenberg) en Mimoun Eloisghiri (IJsselmeervogels) mee.

Civard Sprockel doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam tot zes wedstrijden voor de Rotterdammers waarna hij verhuurd werd aan Excelsior. Sprockel speelde in totaal vijf seizoenen voor Vitesse waarin hij tot 132 eredivisiewedstrijden kwam en aanvoerder was. Na Vitesse speelde Sprockel in Cyprus, Bulgarije, weer in Cyprus waarna hij via Notts County vorig seizoen bij FC Eindhoven terechtkwam. In de lichtstad speelde hij 26 wedstrijden in de eerste divisie waarna zijn contract ontbonden werd. In 2007 werd Sprockel door bondscoach Marco van Basten opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar tot een interland kwam de verdediger niet.

Duno speelt komend seizoen in de eerste klasse C met onder meer DTS Ede, Bennekom en DHSC. Bij deze Utrechtse club spelen onder meer Evander Sno en Rodney Sneijder.

 

Door de Redactie

Meer over Duno vind je hier