(Prognose) Mark Bakker(FC Horst) is trots op doorzettingsvermogen van zijn spelers "Hopelijk met minder blessures constanter zijn"

Horst –  Deze week blikken we samen met de trainer Mark Bakker terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing doen voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij FC Horst, zullen de doelstellingen worden behaald?

3 Juni 2017 gaat bij FC Horst geschiedenis in als de grote grote dag waarin onwaarschijnlijke waarschijnlijk is geworden. Na een bizar voetbalgevecht won FC Horst met 2-4 bij VRC en keert na twee jaar terug naar de tweede klasse. De club uit Veenendaal degradeerde daardoor naar de derde klasse. Terwijl ze paar dagen daarvoor in Horst 1-2 met de zege vandoor gingen.  In een ware voetbalthriller scoorde Elroy Martens in de 109e minuut de beslissende treffer.

Succes brengt saamhorigheod en eenheid. Dat was ook te merken bij FC Horst. Een heel groot deel van de selectie kunnen behouden en is er zelfs geen enkele spelers naar een andere vereniging gegaan. Als nieuwkomers kwamen Dennis Sistsma, Peter vd Horst, Mohammed Aheddouch, Job Kuijpers en  Paul van Prehn de selectie versterken. Tijdens het afgelopen seizoen hebben jongelingen Michael, Edwin en Mischa de stap naar de A-selectie al kunnen maken.

De FC Horst A-selectie voor het komende seizoen 2017-2018:

 • Mohammed Aheddouch
 • Ugur Ayaz
 • Joram Blaauw
 • Jos de Haas
 • SamirHadou
 • Peter van der Horst
 • Michael Jansen
 • BrandonKarangwa
 • Isa Kiziler
 • Roy Kok
 • Job Kuijpers
 • RamazanLeebeek
 • Aderson Lima Rocha
 • Edwin van Loo
 • Milan van der Maaten
 • Elroy Martens
 • Mischa Nagtegaal
 • Paul van Prehn
 • Dennis Ruitenberg
 • Dennis Sietsma
 • Ronald Verhoef
 • Ricardo Vliek
 • Valentijn Wellenberg
 • Danny Zwager

 

De club heeft een duidelijk andere beleidskeuze gemaakt waardoor het als het ware opnieuw moest beginnen. De “eigen” spelers hebben toen weer deel uitgemaakt van FC Horst 1, na 2 jaar te zijn gedegradeerd wilde zij zo snel mogelijk terug naar de 2e klasse, daar waar FC Horst thuis hoort. Hoe nu verder? Zal het succes verder groeien? Dit en meer vroegen we aan hoofdtrainer Mark Bakker in de onderstaande interview.

 

…………Interview

Korte terugblik naar vorig seizoen ​ waarin FC Horst weer terug is in de 2e klasse, trots ?
“Ik ben zeker trots! Dit was een wens en niet een must om binnen 1 jaar te realiseren. Door hard werken van vele binnen de club hebben we in een wisselend seizoen met te veel downs uiteindelijk toch een hele knappe reeks neergezet aan het einde van de competitie en in de nacompetitie. Hierop en op het doorzettingsvermogen wat de selectie heeft getoond door iedere keer na een tegenslag er weer vol voor te gaan.”

Waar ligt de lat bij FC Horst?
“FC Horst binnen paar jaar een stabiele tweede klasser zijn die naar boven kan kijken. Daarbij zullen we hopelijk spelers af kunnen leveren aan de grotere clubs in de regio en zullen we met een stabiele selectie zijn waar voor FC Horst herkenbare gezichten in spelen. Komend jaar zullen we met een grote groep en hopelijk minder blessures constanter kunnen zijn dan afgelopen jaar. Door de relatief jonge selectie zit er nog veel ruimte tot ontwikkeling bij de individuen en daardoor zeker bij het team.”

Meest gelukkig moment vorig seizoen ?
“Vorig jaar is het meest gelukkige moment denk wel het slotakkoord met de finale van de nacompetitie in Veenendaal tegen VRC. In deze wedstrijd zat alles wat we in het hele seizoen hebben meegemaakt. Van goed voetbal tot domme acties, maar vooral iedere keer weer als groep er volledig voor gaan en er weer bovenkomen.”

Verwachtingen nieuwe seizoen?
“Het is voor mij, maar ik denk voor iedereen lastig te zeggen hoe deze competitie zal eindigen. Al jaren is dit een competitie waar heel veel ploegen van elkaar gaan winnen en het tot het aller laatst spannend blijft om de prijzen. Steeds was er wel een ploeg die relatief gemakkelijk kampioen werd. Of dat dit jaar ook zo word is voor mij lastig te bepalen. Wel denk ik dat veel ploegen graag voor de bovenste plekken willen spelen en dat wegspelen van degradatie niet bij veel ploeg het doel is. Voor ons staat er niet een echte derby op het programma, dit is natuurlijk wel jammer. Maar hierdoor is het geen minder mooie competitie.”

Jullie doelstelling, zit een N/C weer in?
“Wij spelen in eerste instantie om als ploeg beter te worden. Daarbij komt als je net gepromoveerd bent je jezelf veilig wil spelen. Voor ons is dat komend jaar ook het voornaamste doel. Daarvoor moeten we een paar keer een goede reeks neerzetten. Als dit lukt kan het ook maar zo zijn dat je meedoet om een periode. Dit zien we echt als een prijs en hier zullen we zeker voor gaan als de kans zich aandient.”

Indeling zaterdag 2e klasse G
1 AGOVV
2 AVW ’66
3 Blauw Geel ’55
4 ESA Rijkerswoerd
5 Horst FC
6 Lelystad ’67
7 Lunteren
8 OWIOS
9 Renswoude
10 Scherpenzeel
11 De Valleivogels
12 Veensche Boys
13 VSCO ’61
14 VVOP

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier