Jürgen Schefczyk bracht Bennekom op gewenste koerswijziging "Terug zijn bij CSV voelt als thuis komen" (Prognose)

Apeldoorn –  Deze week blikken we samen met de trainer Jürgen Schefczyken terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing doen voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij CSV Apeldoorn, zullen de doelstellingen worden behaald?

23 mei 2017, het is dinsdagavond net even voor tien uur. csv Apeldoorn staat met nog enkele minuten te spelen op een verdiende 1-2 voorsprong. In de verte gloort de finaleronde van de nacompetitie. Een enkele supporter denkt al voorzichtig; wordt het DOVO of toch Noordwijk? Dan slaat het noodlot hard toe. Scheidsrechter Dröge transformeert een ogenschijnlijke achterbal tot corner. De hevig protesterende Jesse Hartgers krijgt er nog een gele kaart voor. Het wordt een hoekschop met grote gevolgen. Met de negentig minuten al op de klok, lukt het Jordey van Dam de bal achter Patrick Jansen te koppen. Spijtig voor de rood-gelen, zeker als je bedenkt dat STEDECO in de verlenging alsnog de wedstrijd wint. Daardoor blikft CSV ook komend seizoen hoofdklasser. Maar niet zomaar een hoofdklasser, een ploeg om rekening mee te houden.  Dat blijft ook aan nieuwe aankopen en samenstelling van heeel nieuwe technische staf met daar aan het hoofd ervaren Jürgen Schefczyk die met vv Bennekom ook net de promotie miste via de  N/C.

CSV neemt afscheid van aantal bekende namen uit de regio. Assistent-trainer Ugur Yildirim, heeft negentig officiële wedstrijden gespeeld voor csv Apeldoorn en was het laatste anderhalf jaar assistent-trainer onder Peter Boeve gaat de club verlaten. Ook hoofdtrainer Peter Boeve die de afgelopen twee seizoenen aan het roer stond.
Aanvaller Frank Boers vertrekt ook, hij speelde in twee seizoenen 53 wedstrijden en was daarin betrokken bij 21 doelpunten (12 goals en 9 assists). Verdediger Jordi van Dalen dit seizoen 27 keer het rood-geel speelde en Muhammed Kaya gaan ook hun geluk elders proeven. De Turkse middenvelder kwam tot 24 officiële wedstrijden.

Ondanks de teleurstellende uitschakeling tegen Stedeco mag csv Apeldoorn terugkijken op een uitstekend verlopen seizoen met als absolute hoogtepunt het winnen van de periode en de districtsbeker Oost. Hoe is de stand van zaken op dit moment? Zit er meer in dan vorige seizoen? Dit en meer vroegen we aan de nieuwe trainer Jürgen Schefczyk.

 

……………..Interview

Korte terugblik naar vorig seizoen waarin je na een seizoen afscheid neemt van vv Bennekom. tevreden? 
“Zeer! Ik heb een enorm mooi jaar bij vv Bennekom gehad. Kon beschikken over een nieuw geformeerde spelersgroep met veel meer ruimte voor eigen jeugd en met een duidelijk geformuleerde opdracht om zorg te dragen voor doorstroming. Ik kijk tevreden terug op vorige seizoen omdat het in samenwerking met een fantastische staf is gelukt de door de vereniging gewenste koerswijziging in te zetten.”

 

Met Bennekom periodetitel gehaald maar een promotie zat er niet in, teleurgesteld? 
“Vooral jammer. Als staf hebben we in alle rust kunnen werken en de samenwerking met de technisch commissie zeer nauw was. De vooraf gestelde doelen , Top 5 klassering, behalen N/C, zijn behaald. Persoonlijk vond ik het sneu dat wij in de beslissende wedstrijd tegen Flevo Boys net niet goed genoeg waren om de finale van de N/C te behalen.”

Was het een leerzaam seizoen? 
” Altijd, ik kijk met veel plezier terug op een lange ongeslagen fase tussen half september en half maart. Daarin het jonge team op de top van zijn kunnen presteerde met individueel een aantal zeer positieve uitschieters zoals het spel van Tim van den Ham en de jonge Jeffrey Rutgers.”

Verwachtingen nieuwe seizoen bij CSV? 
“Terug zijn bij csv Apeldoorn voelt een beetje als thuis komen. De spelersgroep maakt in de eerste twee weken van de voorbereiding een gretige en leergierige indruk. Voor een trainer (s) is dat fijn werken. Afgaande op deze eerste indruk die ik heb opgedaan, geloof ik dat er een groep staat die in staat is om in iedere wedstrijd te spelen voor de volle winst. Of dat nou een Derby is of niet maakt daarbij niet uit.”

Peter Boeve laat een succesvol seizoen achter, periodekampioen en winnaar districtleider. Geeft dat extra druk?
“Nee , niet bij mij. Toen ik in 2003 bij CSV vertrok was dat met twee kampioenschappen, een nacompetitie finale en een halve finale plek in de beker op zak. Ik heb niet het idee gehad dat mijn opvolgers zoals Peter Wesselink en anderen die vervolgens met veel succes bij CSV hebben gewerkt daar extra druk door hebben ervaren. In tegendeel: het is prachtig voor de club dat er vorig seizoen een prijs is gepakt. Iedere sporter weet dat het jaar na een goed jaar altijd weer een nieuwe uitdaging is. Niets gaat vanzelf. Samen met spelers, TC,  team management en technische staf aanvaarden wij de uitdaging om als volgende stap in de ontwikkeling van de groep én de club als geheel,  te bewijzen dat vorig seizoen geen uitzondering was.”

Jullie doelstelling?
“Op dit moment staat het door ontwikkelen van spelers en speelwijze. Het versterken van het totale prestatieklimaat binnen CSV Apeldoorn en het versterken van de doorstroom mogelijkheden van zelf opgeleide jonge spelers centraal . Dit zijn tevens de opdrachten die de club bij mijn aanstelling heeft geformuleerd.”

Indeling Zaterdag 1e klasse C Zuid
1 VV Bennekom
2 FC Delta Sports ’95
3 VV DHSC
4 VV DTS Ede
5 VV DUNO D
6 GJS
7 GRC 14
8 VV LRC
9 De Merino’s
10 VV Montfoort
11 VV Sliedrecht
12 SVL
13 VV WNC
14 VV Woudenberg

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier