Oefenduel: FC Lienden onderuit tegen FC Den Bosch (FOTOREEKS)

Na de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Jong NEC (2-4 verlies) trad FC Lienden aan tegen FC Den Bosch. In eigen huis ging de ploeg van Hans Kraay jr. met 1-3 onderuit tegen de Brabantse Jupiler formatie.

FC Lienden startte de 5e oefenwedstrijd in de voorbereiding met een basisteam bestaande uit Jan Schimmel, Jermo Wilsterman, Emilio Samsey, Leon Broekhof, Kenny Elders, Milad Intezar, Nathan Bijl, Jop van Steen, Mo Bendadi, Frank Wiafe en Nick Hak. Spits Danny van den Meiracker is o.a. nog steeds niet inzetbaar door een blessure terwijl Jawad Bellahsan dit keer op de bank begon.Zonder echt gevaarlijk te zijn hadden de gasten het beste van het spel in de eerste helft die weinig hoogtepunten kende.

Uit één van de sporadische kansen opende Muhammed Mert met een kopbal in de 27e minuut de score. Met deze 0-1 stand begonnen beide ploegen aan de tweede helft. De thuisploeg, spelend in het nieuwe geel-zwarte uittenue, kwam in de tweede helft aanvankelijk sterker voor de dag. In de 57eminuut bracht Milad Intezar de stand in evenwicht. Na een counter trof de middenvelder uit de rebound doel. In de 67e minuut nam FC Den Bosch opnieuw de leiding na een doelpunt van de verder niet opvallend spelende Dennis Kaars. Deze nieuwe spits van de ploeg van trainer Wil Boessen was vorig seizoen topscorer van de derde divisie bij De Dijk.

In de slotfase zag FC Den Bosch nog een schot op de kruising belanden en in de laatste minuut van de wedstrijd was het Sven Blummel die de eindstand op 1-3 bepaalde. Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor de Betuwse formatie die a.s. dinsdag tegen een tegenstander van een heel ander kaliber oefent. Dan wordt in Zeist gespeeld tegen 4e klasser FZO. Deze wedstrijd begint om 20 uur op sportpark Blikkenburg-Oost in Zeist.

Klik HIER voor meer foto’s

Foto’s: Philio Milio

Meer over FC Lienden vind je hier