Prognose: Dik Peters v. Ton (Scherpenzeel) aast op top 3 " mooiste moment was overwinning op aartsrivaal Valleivogels"

Scherpenzeel –  Deze week blikken we samen met de trainer,  Dik Peters van Ton terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing houden voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij Scherpenzeel,  zullen de doelstellingen worden behaald?

Terugkijkend op het seizoen waarin Scherpenzeel uiteindelijk zesde is geworden, met dank aan een goede serie na de winterstop. Ali Edan (Veluwezoom) en Teyfik Ceyar werden toegevoegd aan de krappe selectie. Dat is een succesvol seizoen als je bedenkt hoeveel blessures er waren voor “de blauwen.” Serieus degradatiegevaar is voor Scherpenzeel nooit geweest.  Maar door de krappe selectie kon de ploeg van  Dik Peters van Ton niet mengen in de strijd om een periodetitel. We werd

De spelersgroep zal het volgend seizoen moeten doen zonder Mark van Baaren die na 14 jaar onafgebroken in de A-selectie op een lager niveau gaat spelen. Jeroen Peer en Thomas Broedelet keren na 3 seizoenen Scherpenzeel terug naar VVOP, William Veldhuizen gaat volgend seizoen zijn geluk beproeven bij Advendo, Leroy Neumann gaat eveneens elders voetballen en Nico van Laar is even terug in Nederland alvorens aan een nieuw buitenlands avontuur te beginnen. Jaap Mandersloot is toegetreden tot de begeleidingsstaf van het 1e elftal. Jaap zal de rol van elftalleider op zich nemen en is daarmee de opvolger van Wim Osnabrugge. Al met al redenen genoeg om het seizoen te analyseren en vooruit te blikken naar komend seizoen. We geven het woord aan ervaren trainer Dik Peters van Ton.

……………Interview

Korte terugblik naar vorig seizoen​ waarin jullie 6e zijn geworden, tevreden ?
“Jazeker. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met de 6e plek,  hoewel de doel top 5 was. Maar door veel personele problemen waardoor we in de winterstop gedwongen waren om Ali en Teyfik bij te halen konden we met 14 spelers toch redelijk het seizoen afsluiten. Mede door heel weinig schorsingen het seizoen voltooid, dus al met al tevreden”

Meest ongelukkig moment vorige seizoen?
“Dat was na de winterstop VVOP uit,  bij een 0-0 stand krijgen we penalty mee in de 88’e minuut. Die misten we waardoor in de nastoot kregen we door een de 1-0 om de oren. Twee minuten later vertrok mij doelman met rood voor het natrappen en we kregen penalty tegen waardoor de 2-0 valt.  Het was nog niet klaar, ik raakte ook mijn spits kwijt voor de rest van het seizoen door een afgescheurde hamstring. Bizar allemaal!”

Meest gelukkig moment vorige seizoen, DE DERBY zege?
“Zonder twijfel die hele mooie overwinning op aartsrivaal Valleivogels, notabele op hun eigen veld!  Met een tactisch plan waar zij geen antwoord op hadden en een zeer gemotiveerd en gedisciplineerd elftal speelden we Valleivogels van de mat. Die zege kwam na een aantal jaren geleden, dus dat was een reden voor een klein feestje.”

Verwachtingen nieuwe seizoen bij Scherpenzeel, Derby’s in het bijzonder? 
“Ik hoop bij de TOP 3 mee te spelen en meedoen om de prijzen. De eerste twee wedstrijden hoop ik op veel spektakel, waaronder DE DERBY.  Het blijven toch mooie wedstrijden, waarbij wij hopelijk aan het langste eind trekken.  Ik ken beide trainers van Valleivogels vrij goed en we gaan ook goed met elkaar om.  Dennis en ik spreken elkaar regelmatig gedurende het seizoen ook over informatie van tegenstanders.  Maar tijdens de derby staan we tegenover elkaar, maar met veel onderlinge respect.”

Kanshebbers voor de titel?  
“Dat is moeilijk te zegge,  maar Renswoude heeft na vorig seizoen een kans. Lelystad heeft ook een goede ploeg en Veensche Boys heeft altijd een lastig ploeg, ook wij moeten daartussen ons laten gelden. Dus zo lang mogelijk meedoen om de prijzen en als de kans daar is moeten we dat met beide handen aangrijpen”, aldus Dik Peters van Ton . 

 

Indeling Zaterdag 2e klasse G
1 AGOVV
2 AVW ’66
3 Blauw Geel ’55
4 ESA Rijkerswoerd
5 FC Horst
6 SV Lelystad ’67
7 VV Lunteren
8 OWIOS
9 VV Renswoude
10 VV Scherpenzeel
11 De Valleivogels
12 Veensche Boys
13 VSCO ’61
14 VVOP

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier