(Prognose) Berry Breems leefde vorig seizoen tussen hoop en vrees " Met SCE was ik er erg snel uit"

Nijmegen –  Deze week blikken we samen met de nieuwe SCE trainer,  Berry Breems terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing houden voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij SCE ,  zullen de doelstellingen worden behaald?

Na zijn afscheid als voetballer was Berry Breems voor SCH de iedale opvolger voor de trainerschap. Maar helaas voor Berry en SCH duurde dat droom erg kort. In de eerste jaar van zijn trainerscarrière werd SCH opgeheven.  Hij leidde SCH (za) maar een half jaartje waarin SCH in top 4 winterstop haalde. Wat er na de winterstop gebeurde met de club lees je hier.

Vervolgens rolde balletje heel anders dan Berry dacht. Hij werd benaderd door SCE om komend seizoen het eerste te trainen. Lang hoefde Berry niet te nadenken, een deal was rond. Hoelang zal deze huwelijk duren met SCE, de club is onlangs gedegradeerd en wilt dolgraag terug naar de 3e klasse. Zal het lukken met Berry Breems? Dit en meer vroegen we in de onderstaande interview. We blikken ook terug naar opgeheven SCH.

……………Interview

Hoe teleurgesteld was je nadat SCH de stekker uit trok? 
” Zeer! Ik vind het nog steeds vreselijk jammer dat we het seizoen niet hebben kunnen afmaken bij SCH. We waren op de goede weg. Het was een lastige periode voor alles en iedereen binnen de club.  We hebben toch een aantal maanden tussen hoop en vrees geleefd. Uiteindelijk heeft de club het niet gehaald en dat is het meest trieste van alles. Een club die vooral herinnert zal worden om haar rijke voetbalhistorie. Ik heb er een fantastische tijd gehad bij SCH.”

Toen bood SCE jouw een niet te missen kans! 
” Klopt ja, het gevoel was eigenlijk gelijk goed bij SCE, vertrouwenskwestie, we waren er snel uit.
We hebben een nieuwe groep kunnen samenstellen met spelers die graag willen. Dit is toch een eerste vereiste, veel spelers hebben een verleden bij SCE, wat ik een voordeel vind.”

Derbys

“Derby’s tegen Krayenhoff en Nijmegen zijn toch de mooiste wedstrijden om te spelen, tenminste, dat vond ik als speler altijd. Verder kent iedereen elkaar, dus dat is een leuke bijkomstigheid.”

Wat is jullie doelstelling met SCE? 
‘Hopelijk kunnen we met de top meedoen. Waar we dan tenslotte zullen eindigen, moeten we afwachten. Dat ligt aan hoe we ons tijdens het seizoen ontwikkelen als team. Ik heb geen idee wat de krachtsverschillen zijn. Ik verwacht niet dat er één ploeg bovenuit zal steken, maar dat er meerdere ploegen lang mee zullen doen. De vierde klasse vind ik een onvoorspelbare klasse. “, aldus Berry Breems.

Indeling Zondag 4e klasse E

1 Achilles ’29
2 VV Batavia
3 DIOSA
4 VV Ewijk
5 Krayenhoff
6 VV Niftrik
7 SV Nijmegen
8 Overasseltse Boys
9 RODA ’28
10 SCE
11 VV SCP
12 VV UHC
13 Victoria ’25
14 WVW

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier