Jeffrey Leiwakabessy een icoon van de club, zondag afscheidswedstrijd bij NEC

Er komt een einde aan het profvoetbal voor Jeffrey Leiwakabessy door de supporters ook wel Leiwa genoemd. Een echt icoon van de Nijmeegse club NEC.

Jeffrey is geboren in Elst op 23 februari 1981 en hiermee dus een man van de regio. Tot zijn twaalfde speelde hij voor Sc Elista in Elst. Hij werd door NEC binnen gehaald om bij de jeugd van NEC te komen voetballen. Hij doorliep bij NEC alle jeugdelftallen en kreeg in 1998 zijn eerste contract. Zijn debuut maakte hij tegen FC Utrecht.

Leiwa zie je altijd met een brede glimlach op zijn gezicht in en buiten het veld, maar aan het eind van vorig seizoen liepen de tranen van zijn gezicht. Mede daarom is Leiwa ook zo geliefd onder de supports van NEC. Leiwa is passie, emotie en strijd. Want voetbal is plezier maken en daarom heeft hij dit tot zijn zesendertigste kunnen volhouden zegt hij. Ook was hij niet te groot om soms letterlijk en figuurlijk tussen de supporters te gaan staan. Maar gelukkig gaat zijn passie niet verloren voor de club. Hij is dit jaar assistent trainer bij Ronnie de Groot van Jong NEC en mede door zijn inbreng is het resultaat al te zien bij dit Jong NEC. De wedstrijden van dit team zijn dan ook een echte aanrader, een genot om naar te kijken.

Jeffrey speelde van 1998 tot 2006 voor NEC, vertrok naar Alemania Achen en ging daar in de Bundesliga spelen want de club was net gepromoveerd.
In 2008 ging Leiwa naar Cyprus waar hij ging voetbalen bij Anouthosis Famagusta en maakte voor deze club zijn enigste twee doelpunten. Maar behaalde hier ook de Champions League mee. Leiwa keerde in 2012 terug naar Nederland, daar speelde hij eerst nog 1,5 jaar bij VVV-Venlo en kwam toen weer thuis bij NEC.

Vorig seizoen combineerde hij het voetballen en het trainen van de jeugd, hiervoor volgde hij ook gelijk een trainers cursus. Hij wilt dit jaar vooral veel leren over het trainersvak en doet dit nu bijna dagelijks op De Eendracht met Jong NEC.

Zondag is zijn afscheidswedstrijd, hopelijk in een goed gevuld Goffert Stadion, mede omdat hij dit gewoon heeft verdiend en de opbrengsten van deze wedstrijd naar de voetbalschool gaan . Zijn nieuwe passie is de jeugd van NEC beter te maken en ze op te leiden zodat zij straks ook de wedstrijden in het Goffert Stadion mogen spelen.
Jeffrey en zijn familie bedankt en heel veel succes met je nieuwe passie.

 

NEC Watcher: Marcel Roos

Meer nieuws lees je hier