Even voorstellen….Niels Wolterinck en Luke Roodenburg van pupillen naar WHC 1

Wezep – Vrienden Niels Wolterinck en Luke Roodenburg beleven hun ultieme jongensdroom. Afgelopen maand werden ze (officieel) toegevoegd aan de selectie van WHC 1. 
De TC heeft, op advies van Gerco Vierhuizen en Iwan van Limburg, beiden voorgedragen voor een plek bij de eerste selectie. Eerst in de vorm van een stage, dat betekent dat ze aan alle activiteiten mee gaan doen van de eerste selectie van WHC.

Niels en Luke zijn als kleine jochies begonnen bij WHC F7. “Ik geloof dat we een jaar of vier waren,” vertelt Niels, “daarna hebben we in bijna alle standaardteams samen gespeeld.” Luke vult aan dat hij vanaf de D-jeugd tot en met de C1 bij PEC Zwolle heeft gevoetbald en er dus een paar jaar tussenuit is geweest.

Bijzonder is dat ze allebei nog geen enkele keer kampioen zijn geworden met een team. “Dat gevoel kennen we niet,” lacht Niels, “maar ik heb hele gezellige jaren gehad bij WHC in de jeugd.”

Beiden verwachten ze zich verder te kunnen ontwikkelen op voetbalgebied. Trainen op een hoger niveau om beter en sterker te worden is hun doel met uiteindelijk een basisplek in het eerste elftal.
Niels en Luke trainen vanaf de winterstop al mee met de eerste selectie en afgelopen zaterdag maakte Niels zijn debuut bij het eerste in de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen. Luke hoopt ook binnenkort zijn debuut te mogen maken.

Luke werkt op dit moment, hij stopte met zijn economische opleiding en wil na de zomervakantie een nieuwe studie oppakken in Handel en Commercie. Niels rondt deze zomer zijn opleiding Sport en Bewegen af en gaat volgend jaar een studie volgen in de Maatschappelijke Zorg.
Daarnaast zijn beiden trainer, Niels bij JO9-1 en bij JG1, Luke bij JO13-1. Of dat volgend seizoen ook zo zal zijn is nog niet bekend.

Niels en Luke ademen WHC. “Het is ons cluppie, we zijn hier drie tot vier keer per week,” vertellen ze met een brede glimlach, “we hebben het hier prima naar de zin. Het is een onderdeel van ons leven.”

Bron: WHC

Meer uit deze klasse hier