Achilles’29 speelt gelijk tegen Fortuna Sittard

In Groesbeek heeft Achilles’29 vrijdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen Fortuna Sittard. De oefenwedstrijd tegen de Limburgse eerstedivisieclub biedt perspectief voor de ploeg van trainer Eric Meijers. Uitblinker aan de kant van Achilles’29 was de Griekse proefkeeper Dimitris Kyriatzis.

In de basisopstelling van Achilles’29 stonden vier spelers die vorig seizoen de degradatie naar de Tweede Divisie actief meegemaakt hebben. Met aanvoerder Boy van de Beek en Kursad Sürmeli heeft Achilles’29 twee uitstekende centrale middenvelders en ook Niek Versteegen en Omid Popalzay zijn bekende namen in Groesbeek. Na een weifelend begin kwam Achiiles’29 na ruim een kwartier spelen op voorsprong door een kopdoelpunt van Versteegen uit een hoekschop. Toen de snelle Fortuna-aanvallers een keer niet buitenspel stonden, scoorde Semedo op fraaie wijze de gelijkmaker.

Vlak voor rust miste Stokkers namens Fortuna Sittard een strafschop en doelman Kyriatzis wist ook de rebound te pareren. De kleine proefdoelman werd daarna de uitblinker aan de kant van de thuisploeg. De Griekse doelman van 18 jaar toonde over een uitstekende reflex te bezitten en was in de tweede helft meerdere malen het eindstation van een veelbelovende aanval van Fortuna Sittard. Aan de andere kant was Van de Beek met een fraaie vrije trap nog dichtbij de winnende treffer.

Al met al biedt de oefenwedstrijd perspectief voor Achilles’29 om in de Tweede Divisie hoge ogen te gooien, al zal de verdedigende organisatie de komende weken nog verbeterd moeten worden. Woensdag speelt Achilles’29 in Zelhem tegen De Graafschap.

Opstelling Achilles’29: Kyriatzis; Derwin (70’ Capello), Felomina, Zeeman (46’ De Vos), De Kler, Popolzay (70’ Bosman), Sürmeli, Van de Beek (85’ Eddarkoui), Wouters (85’ Fagrach); Versteegen, Philips (57’ Dias de Oliviera)

 

Door de redactie

Meer over Achilles’29 lees je hier