Oefenduel: Team van Ronnie de Groot (NEC) laat goede indruk achter bij DOVO

Veenendaal – Zaterdagmiddag speelde Jong NEC alweer de zesde oefenwedstrijd en wederom werd er gewonnen. Dit maal in Veenendaal van DOVO op het mooie sportpark het Panhuis. Rechts ligt DOVO en spelen derde divisie en links speelt GVVV en die spelen tweede divisie. Eindstand 2-4.

Het team van Ronnie de Groot wat zich sterk ontwikkeld moest doen zonder zijn spitsen . Mex Bakker moet onder het mes om behandeld te worden aan zijn meniscus. Dus Mex is hoogst waarschijnlijk de komende zes weken uitgeschakeld. Alvast goed herstel Mex en ook  Lowie van Zundert (Golden boy) is er niet bij want hij is opgeroepen om bij het eerste mee te trainen en na verwachting kan het zo maar zijn dat hij morgen minuten mag maken bij NEC in Weurt tegen Al- Jaziera .

Vanuit NEC 1 deden Kevin Mayi, Mohamed Rayhi en Ragnan Oratmangoen. Ragnan speelde een sterke wedstrijd hij wordt zelf door Desi, Desmond Gemert gezien als de Navarone Foor 2.0. Desmond die Ragnan onder andere vorig jaar op de toekomst uit bij Ajax heeft zien spelen, was toen al erg onder de indruk van Ragnan.

DOVO zette gelijk druk en zette aan, en kreeg al gauw een kansje. Daarna nam Jong NEC het heft in handen en ging de bal snel rond, met tikken had DOVO zichtbaar moeilijk mee uiteindelijk was het Rayhi die op links doorbrak en de 0-1 binnen schoot. Jong NEC bleef goed voetballen kregen ook diverse mogelijkheden om de score te verhogen maar dat lukte niet, de keeper moest diverse malen redding brengen terwijl de doelman van Jong NEC eigenlijk nog niet echt iets te doen heeft gehad.

Na ongeveer 30 minuten kreeg DOVO een vrije trap op zo’n 30 meter van de goal deze werd in de 16 gelegd. De bal viel tussen de spelers in en het was uiteindelijk Bas Mooi die zijn voet er tegen aan kreeg en binnen schoot zo stond het ineens  1-1. Deze stand bleef niet lang op het bord want Jong ging gelijk weer opzoek en Mayi benut zijn kans nu wel en schoot de bal in de korte hoek. 1-2. Jong NEC bleef de bal goed en snel rond tikken met vaak snelle driehoekjes waardoor de spelers van DOVO  er soms niet aan te pas kwamen, dit werd soms zelf met een klein applausje van het DOVO publiek gewaardeerd. Jong bleef opzoek gaan naar de volgende treffer totdat er met de bal net te kort werd aangespeeld, deze werd onderschept en Jong had te weinig spelers op dat moment. Maar Patrick kon de bal eenvoudig binnen tikken en maakte er 2-2 van, tevens de ruststand.

Beide teams wisselde in de rust flink wat spelers. Het beeld in de tweede helft was eigenlijk bijna hetzelfde en Jong NEC ging weer opzoek na de voorsprong. Het was de rechtsback Bart Spierings die zijn tweede doelpunt in de voorbereiding binnen kopte.

Ook Hicham Haouat was er in de tweede helft ingekomen, ook hij is een echte smaak maker bij Jong NEC en speelt op de nummer 10 positie. Ook is hij een dreigende gevaarlijk makkelijk scorende speler die tegen DOVO scoorde. Stand 2-4.  De keeper ging nog wel na de goede hoek maar kon hem niet stoppen.

Ook DOVO kreeg in de tweede helft wat mogelijkheden maar ze kregen de bal er niet meer in mede door de redding van Aria Hashemi. Hij tikte een verwoestend hard schot van een meter of 25 uit de boven hoek. De bijna dagelijkse goede trainingen van Ronnie de Groot en Jeffrey Leiwakabessy waar veel aandacht is voor conditie en techniek is nu al te zien in goede spel van de jeugdige talenten van Jong NEC. Vanavond speelt Jong NEC uit in Lienden tegen Fc Lienden.  

 

Marcel Roos (NEC Watcher)

Meer over Jong NEC lees je hier