Nieuwe TC Michiel Kompier legt de lat meteen hoog bij Orion "Doelstelling is promotie" (Interview)

Nijmegen –  Deze week blikken we samen met de Technisch Manager Orion,  Michiel Kompier  terug naar het vorige seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing houden voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij Orion,  zullen de doelstellingen worden behaald?

Kompier is opvolger van “Mister Orion”, Hans Loen.  Hans is na een periode van 20 jaar trainerschap en technisch managerschap in deze functie stopt. Daarin beleefde hij acht kampioenschappen met Orion.

Vandaar dat de laatste competitiewedstrijd van Orion  tegen Germania slechts een formaliteit was. Het stond in het teken van het afscheid van Youri Kiriwenno, Marco Loen en Luuk D’Hooghe. De drietal groeiden van kleins af aan op bij Orion, Jasper de Ruiter kwam in 2012 over van Union, maar groeide in de loop der jaren uit tot een zeer gewaardeerde Orion-kracht.

1E de “Koningsklasse”

Orion wist dat het tweede seizoen in een nieuwe klasse vaak lastiger is dan het eerste seizoen. Maar met vrijwel hetzelfde elftal dat een seizoen eerder nog nacompetitie speelde om promotie naar de hoofdklasse speelden ze vorig seizoen het hele jaar onderin. Het is Orion niet gelukt om daar weg te komen. De verschillen in de eerste klas waren klein en te vaak trokken ze aan het kortste eind, waardoor degradatiespook bleef rondhangen op het sportpark Mariënbosch.

……………Interview

Terugblik naar vorig seizoen waarin Orion is gedegradeerd. Domper?
“Jazeker, vorig seizoen was natuurlijk zeer teleurstellend. Alle clichés gingen op: diverse gemiste penalty’s, lullige doelpunten tegen, blessures van dragende spelers etc. Maar feit is dat we te weinig scoorden en er niet in slaagden om een kentering teweeg te brengen. Desondanks bleef de sfeer goed, we hebben er alles aan gedaan maar het is gewoon niet gelukt.”

Orion is een trotse club, revanche?
“Inderdaad, na zo’n teleurstellend seizoen is het tijd om ons te revancheren. We hebben natuurlijk de ambitie om weer terug te komen in de eerste klas, maar dat geldt voor meer ploegen. Verder gaan we gewoon door op de door Orion ongeslagen weg: we hebben een helder technisch beleidsplan met als kern dat we bouwen op een uitstekende jeugdafdeling, dus jong talent inpassen, er komen weer een paar goede jeugdspelers bij. En ik denk dat we ons vooral aanvallend goed versterkt hebben.”

Wat vond je de eerste klasse?
“Zeer sterk, in het voetbal is niet alles maakbaar. Winst en verlies liggen vaak dicht bij elkaar in die klasse. We verheugen ons op het nieuwe seizoen.”

Verwachtingen nieuwe seizoen met nieuwe trainer ?
“In augustus zijn alle clubs altijd optimistisch. Dat geldt voor het betaald voetbal maar ook voor het amateurvoetbal. Maar ik denk dat wij alle reden hebben om het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet te zien. We hebben met Jeroen van Haaren de trainer binnengehaald die we hier heel graag zien werken. We hebben een evenwichtige en sterke selectie, we hebben aanvallend meer opties dan vorig jaar.”

Jullie worden gezien als titelfavoriet, terecht ?

“Weet ik niet, mijn verwachting is dat in deze klasse ook de verschillen niet zo groot zullen zijn. Orion wil graag een solide eerste klasser zijn. Om dat te realiseren moeten we natuurlijk eerst promoveren. Daar gaan we dit jaar alles aan doen.”

Indeling zondag 2e klasse I
1 AZC
2 Concordia W
3 DVC ’26
4 Germania
5 Leones
6 Orion
7 SDOUC
8 SML
9 Spero
10 Union
11 Varsseveld
12 Voorwaarts T
13 Vorden
14 WAVV

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier