Roberto Straal (SML) wilt het goede gevoel van afgelopen seizoen meenemen "Deze klasse is nieuw voor ons" (Interview)

Arnhem –  Deze week blikken we samen met de trainer Roberto Straal terug naar het vorig seizoen. We gaan ook een voorbeschouwing houden voor het aankomend seizoen. Hoe is de stand van zaken bij SML Arnhem, zullen de doelstellingen worden behaald?

Opvallend aan SML is dat er relatief veel jeugdteams zijn en dat de selectieteams op hoog niveau spelen. Enkele van SML selectieteams spelen zelfs op zeer hoog landelijk niveau – 1e en 2e divisie –  Aan de jeugdniveau bleef het eerste opvallend ver achter tot aan het vorige seizoen. Trainer Roberto Straal kent de spelers intern door en door. Straal heeft voorheen SML B1 en A1 getraind. Het komende seizoen wordt zijn zesde seizoen met SML, waarvan dus twee seizoenen als jeugdtrainer. Vruchten hiervan komen de laatste jaren uit bij het team van succestrainer Roberto Straal. Geduld en inzet werden beloond met twee seizoenen achter elkaar promotie na promotie, terwijl de selectie gemiddeld nog geen 20 jaar is.  Maar waar ligt de lat? Hoe blijft SML een stabiele tweede klasser? Dit en meer lees je in onderstaande interview.

——Interview 

Terugblik naar het vorig seizoen​, promotie na zoveel jaar arbeid, trots?
“Ik heb een zeer jonge ambitieuze talentvolle spelersgroep, die twee jaar achterelkaar met het kampioenschap meedoet. Die tot het einde van de competitie strijdt, vervolgens promoveert via de nacompetitie, daar kan je trots op zijn. Het is uniek!”

 

Meest gelukkige moment het vorige seizoen?
“Meest gelukkige moment was het behalen van de periodetitel en promoveren na de 2e klasse !”

​Je verwachtingen het komend seizoen, in een nieuw “onbekend” klasse?
“We willen het goede gevoel van het afgelopen seizoen meenemen en de spelers verder laten ontwikkelen . De tweede klasse 2i is een sterke competitie waar tactisch en technisch meer van mijn eigen spelers wordt verwacht. Dus dat wordt een mooie uitdaging! Deze klasse is nieuw voor ons,  alleen Union kennen we nog van het vorige seizoen.
Ons doel is zo hoog mogelijk eindigen in deze competitie!”

Kanshebbers voor de titel?​
“Ik denk dat Leones, Germania en Orion de titel favorieten zijn”, aldus Roberto Straal.

Indeling zondag 2e klasse I
1 AZC
2 Concordia W
3 DVC ’26
4 Germania
5 Leones
6 Orion
7 SDOUC
8 SML
9 Spero
10 Union
11 Varsseveld
12 Voorwaarts T
13 Vorden
14 WAVV
©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier