(Prognose) Wouter van der Ent gaat met AVW'66 uit van eigen kracht "Onderlinge concurrentie zal groter zijn"

Westervoort – Op 10 mei promoveert AVW’66 na één seizoen terug naar de 2e klasse. De club uit Westervoort won bij Advendo met klinkende cijfers en greep naar de schaal. We blikken we samen met de trainer Wouter van der Ent terug op het vorige seizoen.

AVW’66 is komend seizoen ingedeeld in 2G en komt onder andere weer ESA 1 tegen. In de beker is AVW’66 1 ingedeeld bij DUNO, DVC’26 en WSV. We blikken terug naar kampioensjaar met succestrainer Wouter van der Ent die in zijn eerste volledig seizoen meteen de titel pakt. Het was een seizoen met veel hoogtepunten voor de club uit Westervoort, zoals:

– Spits, Martijn Derksen, werd 1e in de lijst van topscorer in 3e klasse A
– AVW’66 scoorde de meeste doelpunten voor en het minst aantal doelpunten tegen
– Het team eindigt zonder schorsingen.

Hoe is de stand van zaken bij AVW’66, zullen de doelstellingen worden behaald in de 2e klasse? Dit en meer lees je in onderstaande interview met Wouter van der Ent.

………………Interview

 

Terugblik naar vorig seizoen​, waarin jullie als winnaar uitkomen in de race naar titel, trots?
“Natuurlijk zijn we er trots op dat we na een jaar weer terug zijn in de 2e klasse! Het kampioenschap was ook meer dan verdiend want we waren simpelweg de ploeg die het meest constant was met ook de meeste kwaliteiten.”

Wat waren leermomenten dat graag meeneemt?
“Leermomenten haal je overal uit waardoor er altijd een prikkel kan zijn. Ik moet wel toegeven dat bepaalde wedstrijden het afgelopen ons seizoen te gemakkelijk afging. Het voordeel hiervan was wel dat ik altijd mijn drie wissels in kon passen en zo het grootste deel van mijn selectie aan het werk heb kunnen zien in mijn eerste jaar bij de club. Hierdoor werd de titel ook van allemaal en dat hebben we met alle geweldige vrijwilligers en supporters dan ook uitbundig gevierd!”

Meest gelukkig moment vorig seizoen?
“Het behalen van de eerste periodetitel was een mooi en gelukkig moment. ESA en Veluwezoom lieten die speelronde punten liggen waardoor we ook metten aan kop stonden. Het spontane feest in de kantine daarna was uitmuntend. Natuurlijk was het behalen van de titel prachtig, maar de eerste prijs gaf denk ik de grootste ontlading.”

​Verwachtingen nieuwe seizoen bij AVW, derby’s in het bijzonder?
“De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn positief. We kijken er naar uit. De selectie is intact gebleven en hebben er enkele versterkingen erbij gekregen. We spelen opnieuw de derby tegen ESA en daar hebben we vorig seizoen tweemaal van verloren. Hier hebben we dus wel wat goed te maken. Aan de andere kant vind ik het fijn dat ook zij gepromoveerd zijn. AVW en ESA waren toe aan een stapje hogerop!”

Hoe goed ken je zaterdag 2G, kanshebbers voor de titel?​
“2G schijnt een mooie voetballende klasse te zijn. Het zaterdagvoetbal ken ik nog niet op dit niveau maar ga uit van onze eigen kracht. Kanshebbers voor de titel kan ik niet noemen en ga het met mijn team van wedstrijd naar wedstrijd bekijken.”

Waar zou je voor tekenen komend seizoen, handhaving ?
“Nee. De lat ligt een stukje hoger en de onderlinge concurrentie zal groter zijn. Onze doelstelling zal toch zijn om ons door te ontwikkelen en spelen om te winnen!  Een plek in het linker-rijtje moet tot de mogelijkheden behoren en kunnen dit gedurende het seizoen altijd bijstellen.

Indeling zaterdag 2e klasse G
1 AGOVV
2 AVW ’66
3 Blauw Geel ’55
4 ESA Rijkerswoerd
5 Horst FC
6 Lelystad ’67
7 Lunteren
8 OWIOS
9 Renswoude
10 Scherpenzeel
11 De Valleivogels
12 Veensche Boys
13 VSCO ’61
14 VVOP
©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier