Prognose Johan Vullings (Hapse Boys) "We hebben zowel als team en individueel stappen stappen gemaakt"

Voor het eerst nemen gaan we met de succesvolle trainer Johan Vullings vorig seizoen analyseren waarin Hapse Boys terecht kampioenschap in 4H wist te halen. We kijken samen ook vooruit naar komend seizoen.

Hapse Boys is weer terug waar men twee jaar geleden degradeerden uit de 3e klasse. Het is niet alleen verdienste van de verdediging maar ook van hele technische staf, waaronder groot aandeel van tacticus Johan Vullings. Zal zijn tactiek ook werken, zal de ingezette lijn ook doorgezet worden komend seizoen. We geven het woord aan Johan Vullings.

…………….Interview

Korte terugblik naar vorig seizoen, topjaar?
“Jazeker,  na een ongewenste en wisselvallige start zijn we constanter gaan spelen. De basis hiervoor is enerzijds dat in mijn ogen iedereen kei hard voor heeft gewerkt en anderzijds de sterke verdedigende organisatie waar we op konden vertrouwen. Daarnaast hebben meerdere (jeugd)spelers zich goed ontwikkeld. Samenvattend kan ik concluderen, dat we zowel als team als individueel weer stappen hebben gezet.”

Zit er nog groei in je ploeg?
“Jazeker, er is ontwikkeling die we als team door hebben gemaakt. Daarom ben ik er van overtuigd dat we een betere slag gaan slaan. Dit geeft vertrouwen en zorgt voor een drive om het komend seizoen beter te doen. Nu zaak om met z’n allen de focus erop te houden om de ingezette lijn voort te zetten.”

Wat ga je missen aan afgelopen seizoen?
“Komend seizoen zullen we het zonder een drietal ervaren spelers (gestopt, langdurige blessure) moeten doen. Echter weet ik dat er weer spelers staan te popelen om deze plekken over te nemen.”

Verwachtingen nieuwe seizoen er staan wat derby’s op het programma?
“Klopt. Allereerst zijn we zeer tevreden over de indeling met leuke regionale wedstrijden.
Op papier zeker weer een sterke klasse, waarbij ik verwacht dat komend seizoen de verschillen weer klein zullen zijn. Dus ook komend seizoen kan de 3e klasse D (Zuid 2) weer de spannendste klasse van Nederland worden. We kijken er ontzettend naar uit dat het weer gaat beginnen!”

Maakt Hapse Boys kans op een prijs?
“Wij zullen van wedstrijd tot wedstrijd kijken en iedere wedstrijd spelen voor de winst. Bij Hapse Boys weten we echter dat het realistisch gezien is, dat we ons eerst veilig willen spelen.”

Dus handhaven!?
“Inderdaad. We moeten zorgen dat we nu op een niveau hoger de volgende stappen gaan zetten in de ontwikkeling van speelwijze, team en individu. Dit is voor mij voorwaardelijk om uiteindelijk ook resultaat te boeken, zodat we ons kunnen handhaven. Dit zien we als een mooie uitdaging!”aldus Johan Vullings.

Indeling Zondag 3e klasse D Zuid
1 Berghem Sport
2 Boekel Sport
3 DAW
4 Excellent
5 Handel
6 Hapse Boys
7 Nijnsel
8 Nooit Gedacht
9 Olympia ’18
10 Sparta ’25
11 Stormvogels ’28
12 Vianen Vooruit
13 Vitesse ’08
14 Volkel

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier