(interview) Engin Dag zet de lat hoger bij Keizerstad komend seizoen "Proberen minimaal dat niveau weer te halen"

Nijmegen – Het was bijna gelukt! Wie had het verwacht dat Keizerstad voor het begin van het seizoen 2016/17 in finale zou staan voor promotie. De jongste club uit Nijmegen kende een uiterst bewogen jaar, enerzijds is men in strijd met de gemeente voor een clubhuis, anderzijds wilt men met het eerste graag sportieve stappen maken.

vv Keizerstad “de keizers”begon vorig seizoen heel slecht waarin bij 4 wedstrijden maar 1 punt werd gehaald. Daarna begon Keizerstad op stoom te komen, er werden veel punten gehaald en bij vlagen met heel goed voetbal. Men klom voor de winterstop tot aan plek vijf op de ranglijst.  Vanaf winterstop stelde men een nieuwe doel bij “de keizers”.

De club zat in de lift en ambities kwamen te boven. Men wilde voor een periodetitel gaan en uiteindelijk door een hoge klassering hadden zij dat doel bereikt.  In de nacompetitie moesten ze wel Unicum Lelystad even opzij zetten zodat ze in de finale stonden tegenover ESA dat thuis nog ongeslagen was. We geven het woord aan Engin Dag die overal en altijd het hoofd koel probeert te houden.

……………Interview

Bizar slot vorig seizoen waarbij promotie voor het grijpen was, mee eens? 
“Inderdaad. Vooral bij ESA , die eerste finale wedstrijd vergeet ik nooit meer. Tot kwartier voor tijd was er niks aan de hand, wij stonden 0-3 voor. In de laatste minuten werd het als nog 2-3. In die wedstrijd liepen we heel veel schade op, waardoor we thuis kansloos waren omdat we zes basisspelers misten. Scheidsrechter bepaalde toen het eindstand.”

Engin Dag, vv Keizerstad

Was het een leerzaam jaar als coach?
“Jazeker. Er waren vorige jaar paar wedstrijden die heel leerzaam was die kwamen heel vaak terug in mijn wedstrijdbesprekingen. Wat we moeten vasthouden is, de sfeer onderling is heel belangrijk , acceptatie van elkaar , positief zijn. Tegenstander absoluut niet onderschatten en met veel passie en inzet tonen op de training!”

Wat was je meest vervelende moment?
“Niet iets speciaals, maar wat we zeker achterwege laten is dat we elkaar laten barsten op het veld. Dat mag zeker niet meer gebeuren. Onnodig praten tegen scheidsrechters heeft geen zin en dan treed ik op.”

Ga je speelstijl veranderen?
“Nee. Ik verwacht dat we volgend seizoen een team hebben staan dat graag het initiatief neemt. Graag de bal wilt hebben. Daarbij is het belangrijk dat we elk keer met voetballende oplossingen komen. Mijn team weet hoe ik graag het wil zien, spelen met hoog druk vooruit om de bal z.s.m. in bezit te hebben. Dat is niet makkelijk. Afgelopen jaar hebben we veel goede wedstrijden neergezet. We proberen minimaal dat niveau weer te halen!”

 

Kanshebbers voor de titel?
“Kanshebbers voor de titel zijn denk ik SC Oranje,  die veel spelers heeft aangetrokken. Ik schat vv Dieren en VRC hoog in en outsider is denk ik SKV.”

Keizerstad staat niet op je lijstje, bewust?
“Klopt, doelstelling is bij de eerste 5 te eindigen. Het zal mooi zijn als we weer periodetitel kunnen pakken!”, aldus Engin Dag.

Indeling zaterdag 3e klasse A
1 Advendo ’57
2 AZ 2000
3 Candia ’66
4 Dieren
5 VV Keizerstad
6 Oranje SC Arnhem
7 Panter SV
8 Redichem
9 SKV
10 De Treffers
11 VV Uni
12 Veenendaal
13 VRC
14 Zelos

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier