Martijn de Harder (Groen Wit'62) is voorzichtiger geworden "We hebben geleerd van afgelopen seizoen"

Apeldoorn – Met een 8e plek sloot Groen-Wit ’62 het seizoen af in de “bundasliga”van Apeldoorn. Dat is niet zomaar een competitie. Dat is een competitie waarin de onderlinge verschillen erg klein zijn en meeste clubs elkaar goed kennen.

Groen-Wit heeft een wisselvallig seizoen achter de rug. Met name voor de winterstop lieten zij de punten liggen en had een duidelijke uitwerking op het team van trainer Martijn De Harder. Dat was ook de aanleiding om in de winterstop een analyse te maken met de ploeg. Er moest meer een team komen te staan en spelers plus begeleiding moesten hierin gaan schikken. Hierdoor hebben heeft Er moest meer een team komen te staan en spelers plus begeleiding moesten hierin gaan schikken. Hierdoor hebben we jammerlijk genoeg afscheid van sommige spelers genomen, maar we hielden wel een hechte groep over en de resultaten logen er niet om.  afscheid van sommige spelers genomen, maar zij hielden wel een hechte groep over en de resultaten logen er niet om.  Of die ingreep ook word doorgetrokken naar komend seizoen, spraken we met De Harder. Maar we blikken ook terug samen.

…………Interview 

Wisselvallig seizoen gehad, redenen? 
“Weet ik niet, wij zijn absoluut niet tevreden over afgelopen seizoen.  Voor de winterstop was het zeer slecht. We werden er toch echt wel wat onrustig van en misten de ervaring om dit snel om te zetten. Persoonlijk ben ik de groep, staf en het bestuur dankbaar dat ze het vertrouwen in mij hebben gehouden en uitgesproken tijdens de winterstop. Uiteindelijk hebben we een zeer sterke laatste fase gehad.”
 
Wat nemen jullie mee naar het komend seizoen?
“We gaan vanaf minuut 1 keihard werken aan een team wat voor elkaar door het vuur gaat. Eerst zorgen dat we er een eenheid van maken en diegene die ander gedrag vertoont en zichzelf boven de groep zet, zal afvallen. Klinkt misschien hard, maar is na afgelopen seizoen een logische constatering. Spelers hoeven echt niet de braafste jongetjes van de klas te wezen, maar als men alles voor het team wilt doen en iedere week keihard werkt om zo hun plek te veroveren.”
Meest vervelende moment van vorig seizoen?
” Spelers die zichzelf boven het team plaatsen, waardoor we afscheid moesten nemen.  We willen de positieve reeks gaan doorzetten en daar ons verder op richten.”

Martijn coachend tijdens de wedstrijd

Tevreden met de huidige selectie?

“Jazeker. Vorig seizoen hadden we ook hoge verwachtingen en die zijn faliekant mislukt. Mijn verwachting is wel dat we een beter seizoen gaan draaien. De motivatie van de groep is nu al hoog. Gister kreeg ik meerdere berichten van spelers of we niet eerder konden starten, men had weer zin om te trainen. Na wat inventariseren is het bijna de gehele voorselectie van 23 man die 3, 8 en 10 augustus van de partij zijn. Nu de competitie drie weken later start, hadden we bewust de voorbereiding twee weken verschoven (13 augustus). Het is voor mij als trainer heerlijk te weten dat de groep zelfinitiatief toont en gemotiveerd is om er een fantastisch seizoen van te maken.”

Is de Apeldoornse Bundesliga sterker geworden?

“Denk het wel. Persoonlijk denk ik dat Victoria Boys de beste papieren heeft, was afgelopen seizoen de verrassing en voor aankomend seizoen versterkt.  TKA en Vaassen komen uit de 3e klasse en zijn lastige ploegen. Alexandria is volgens mij een nieuwe koers aan het varen met jonge spelers en twee trainers welke daar volgens mij wel mee uit de voeten kunnen. Ik ben benieuwd hoe het rond de winterstop er voorstaat.”

Heb je je doelstelling aangepast voor komend seizoen?

De Harder zeer voorzichtig, “We hebben geleerd van afgelopen seizoen en gaan niet meer van de toren blazen. Uiteraard willen we voor een prijs gaan spelen, maar alles valt of staat met een goede start van de competitie. Snel zorgen dat we de nodige punten pakken en in een soort van flow gaan komen. Het gevoel kan dan wel goed zijn, we hebben ervaren dat het snel om kan slaan. Ik zal er echt alles aan gaan doen om ervoor te zorgen dat we scherp en gemotiveerd blijven, dat er een team komt te staan die voor elkaar wilt strijden. Zonder strijd geen overwinning!”

Indeling Zondag 4e klasse G
1 Alexandria
2 Be Quick Z
3 Beekbergen
4 Brummen SP
5 Groen Wit ’62
6 Klarenbeek SC
7 Loenermark
8 sv Orderbos
9 TKA
10 Twello SV
11 Vaassen
12 Victoria Boys
13 WWNA
14 ZVV ’56

©Door onze verslaggever

Meer interviews lees je hier