Prognose Marco Verbeek (vv Heukelum) "Handhaving was een hoofdprijs voor ons"

HEUKELUM – Heukelum heeft een zwaar seizoen achter de rug. Men handhaafde afgelopen seizoen in de 2e klasse. Dat ziet hoofdtrainer ook als de “hoofdprijs”van 2016/17.   Heukelum opnieuw ingedeeld in de 2e klasse F.

Zes ploegen namen afscheid van de 2e klasse F, te weten: Delta Sports’95 (promotie), GJS (promotie), CDW (naar West), GDC (degradatie), Altena (degradatie) en BLC (degradatie). Hiervoor in de plaats een aantal nieuwe (oude bekende) gezichten. Almkerk degradeerde via de nacompetitie uit de 1e klasse C, Drechtstreek werd kampioen in de 3e klasse C, Woudrichem werd kampioen in de kampioen 3e klaase D, SVW promoveerde via de nacompetitie en Papendrecht en Pelikaan komen over vanuit de 2e klasse D van districht West II.

……….Interview

Het was op het nippertje!?

“We hebben een zwaar seizoen achter de rug met een moeilijke start. Over het gehele proces kan ik niet tevreden terugkijken, over het resultaat des te meer. Handhaving was een hoofdprijs voor ons.”

Toch niet slecht , handhaven in debuutjaar!

“Wat we meenemen naar het nieuwe seizoen is onze ervaring in dit debuutjaar. We hebben ervaren wat er in deze 2e klasse gevraagd word en daar zullen we op in spelen.”

Slechte start gehad vorig seizoen?

“Wat we in ieder geval niet meenemen zijn de behaalde punten. We beginnen weer op nul en hebben onze doelen gesteld. Een betere competitiestart is gewenst, want vorig seizoen startten we met 2 punten uit 6 wedstrijden.”

Verwachtingen nieuwe seizoen ?
“Ik verwacht dat we in het hele proces dingen beter gaan doen. Beter trainen, meer rendement uit standaardsituaties, langer fit blijven, meer doelpunten voor, vaker de ‘nul’ houden etc.”

Als dat lukt is wedstrijden winnen het resultaat.

Kanshebbers? 
“Deze 2e klasse is onvoorspelbaar. Veel derby’s en iedere week verrassingen in de uitslagen. Zolang iedereen op nul staat is iedereen kanshebber. Roda Boys is voor mij wel de grote favoriet. Ik zou het derhalve ongelooflijk knap vinden als we daar in de openingswedstrijd een resultaat tegen kunnen halen.”
Jullie doelstelling ?

“Voor Heukelum telt de realiteit. Na de onverwachte promotie in 2016 en de nipte handhaving in 2017, beseffen we heel goed dat handhaving voor ons prima is. We streven naar een hogere plek op de ranglijst dan afgelopen seizoen.”, aldus Marco Verbeek!

INDELING  2e klasse F

Almkerk
Brederodes
Drechtstreek
Hardinxveld
Heukelum
Nivo Sparta
Papendrecht
Pelikaan
Roda Boys
SV Meerkerk
SVW
Tricht
Wilhelmina’26
Woudrichem

Heukelum 1 opent op zaterdag 23 september direct met een regioderby, met een thuiswedstrijd tegen Roda Boys.

 

©Door onze verslaggever

Lees meer trainersvisie hier