Bondscoach Curaçao Remko Bicentini (Juliana'31) verliest openingsduel op Gold Cup

Denver – Curaçao verloor in het Qualcomm Stadium in San Diego van Jamaica het eerste duel in de groepsfase van de Gold Cup. Volgens bondscoach Remko Bicentini is de wet van het voetbal bepalend geweest en daarom moest de ploeg effectiever met kansen omgaan.

 ‘Een nederlaag die totaal niet had gehoeven’. Zo blikt Bicentini terug op het debuut van Curaçao in de Gold Cup tegen Jamaica. “De hele wedstrijd hebben we het gevoel gehad dat we konden scoren, maar dat is jammer genoeg niet gebeurd. We moeten zakelijker én egoistischer zijn in kansrijke posities”, aldus de bondscoach. “Neem bijvoorbeeld Elson Hooi. Die wilde in de zestien meter nog niemand vrijspelen met een steekbal. Maar hij moet op die positie gewoon de bal op doel schieten.”
Waar Curaçao zes à zeven kansen wist te creëren en die niet benutte, deed Jamaica dat wel. De verliezend Gold Cup-finalist van 2015 maak- te in de tweede helft het verschil door doelpunten van Romario Williams en Darren Mattocks. Tegen de verhouding in omdat Curaçao, bui- ten de eerste tien minuten, de wedstrijd onder controle had. “Als we op voorsprong kwamen, dan speelden we met ons positiespel de wedstrijd winnend uit. Maar Jamaica was effectiever. De wet van het voetbal was gis- teren van toepassing. Als je zelf nalaat te scoren, doet de tegenstander het wel.” Positief vindt de bondscoach dat zijn ploeg niet is weggespeeld. Curaçao heeft volgens hem zijn eigen spel kunnen spelen, met hier en daar slordigheden in de eindpasses. Genoeg aanknopingspunten voor Bicentini om donderdag, in het tweede groepsduel tegen El Salvador, wél tot een goed resultaat te komen. De voorbereiding op die nu al een ‘alles of niets wedstrijd’ is volgens Bicentini niet anders dan normaal. “We hebben tegen Jamaica laten zien dat we ook op dit niveau en op dit podium goed voor de dag kunnen komen. De tegengoals die we hebben gekregen, gaan we analyseren. Dat is hét aandachtspunt in de voorbereiding op donder- dag. Echte druk is er niet, we zijn gewoon gebrand op een goed resultaat.”
Aderlating
Bicentini moet het tegen El Salvador doen zonder Cuco Martina en Felitciano Zschusschen. Zij verlaten definitief het Curaçao-kamp, omdat ze bezig zijn met een nieuwe club. Bij Martina is bekend dat hij op het punt staat om over te stappen van Southampton naar Everton, de club van de Nederlandse trainer Ronald Koeman. Zschusschen verlaat de Duitse club FC Saarbrücken. Zijn nieuwe werkgever was bij deze krant vanochtend nog niet bekend. Bicentini: “Het is een aderlating dat zij gaan. Als team wil je tijdens zo’n toernooi bij elkaar blij- ven en concurreren onderling. Maar in deze periode worden transfers gemaakt.
en spelers moeten tekenen voor hun nieuwe contract. Daarnaast spelen die deze maand al in Europees ver- band.” Om dezelfde reden verliet eerder Jeremy de Nooijer de Curaçaose ploeg. Het geloof bij Curaçao om nog door te dringen tot de kwartfinale is bij Bicentini in ieder geval aanwezig. Ondanks de valse start tegen Jamaica mag de nationale ploeg dat realistisch gezien ook, want behalve de nummers één en twee van de drie poules gaan ook de twee beste nummers drie naar de laatste acht. Maar het duel van komende donderdag te- gen El Salvador is cruciaal. Tegen titelfavoriet Mexico verloren zij gisteren met 3-1. Hedgardo Marín, Elias Hernández en Orbelín Pine- da scoorden voor de regerend kampioen.
“Ik hoop dat we onze doelman Eloy Room ook niet kwijtraken voor  die tijd. Eloy staat in de belangstelling van Everton, de club van Ronald Koeman”, aldus de kersverse trainer van Juliana’31.
Meer nieuws lees je hier