Adrie Bogers binnen twee weken van assistent-trainer naar hoofdtrainer

Adrie was als assistent-trainer binnengehaald, maar de vier beoogde hoofdtrainers konden niet of wilden niet komen. De vraag kon gesteld worden of het opgestelde profiel voor de nieuwe trainer gewijzigd moest worden. Dat werd niet als een goed idee gezien. 

NEC is binnen de technische staf gaan kijken en Bogers voldeed aan het profiel en binnen de club zijn er assistenten genoeg met goede kwaliteiten, dus waarom dan ook niet. Technisch directeur, Remco Oversier, vond het daarom een logische keuze om tot dit besluit te komen. Het past allemaal in het stappenplan om NEC binnen vijf jaar terug te brengen naar een stabiele middenmoter in de eredivisie om vervolgens zo snel als mogelijk terug te keren naar de Eredivisie.

Bogers voelt zich in die korte tijd al goed thuis bij de club. Voor hem verandert er niet zo veel, zo gaf hij aan. “Toen ik hier aangesteld werd, was het hoofddoel samenwerken en dat blijft nu ook zo. Het verschil is dat ik het ga aansturen.” Op de vraag of dit de snelste promotie van assistent-trainer naar hoofdtrainer ooit was, moest Bogers wel lachen. NEC is een club waar men hard moet werken en daar is niets mis mee. Ook de andere clubs, zoals RKC Waalwijk, Willem II, NAC Breda en Sparta, waar Bogers gezeten heeft, moesten hard werken. Het waren allemaal echte volksclubs.

De tijd zal het leren of de keuze voor Bogers een logische en de juiste was. Met de komst van Bogers is er al veel rust teruggekeerd in De Goffert.

 

Door: Marcel Roos

Meer nieuws lees je hier