Martin Maassen nieuwe voorzitter AGOVV

De Algemene Ledenvergadering van AGOVV heeft op donderdagavond 6 juli Martin Maassen (57) gekozen tot nieuwe voorzitter van de club.

Maassen is in het dagelijkse leven werkzaam als regiomanager bij RECRON, de brancheorganisatie voor de toeristisch-recreatieve bedrijven. Hij is daar belangenbehartiger.  Daarnaast is hij redacteur van Doopsgezind NL, het magazine van de Doopsgezinde Broederschap en voorganger (‘lekenprediker’) in de doopsgezinde en vrijzinnige wereld. Martin Maassen is bovendien ruim dertig jaar actief geweest in de gemeentepolitiek voor D66. Onder andere als gemeenteraadslid in Alkmaar en Apeldoorn.

Links Gert Sangers die de voorzittershamer doorgeeft aan Martin Maassen

Het mediateam van AGOVV stelde Martin Maassen twee vragen:

Wat is uw binding met de club AGOVV?

‘Ik ben geboren en getogen bij deze vereniging. Vanaf mijn zevende begon ik met voetballen bij AGOVV onder Gerard van Aalten, Ben Ludemann en Leo van der Kraats. Dat is dus al weer zo’n 50 jaar geleden. Ik ben hier altijd kind aan huis geweest en ging met mijn ouders naar alle thuis- en uitwedstrijden. Tot en met 1973 heb ik bij AGOVV gevoetbald, waarna ik nog bij CSV en Robur et Velocitas (destijds zo ongeveer een voorwaarde om een baan bij de PTT te krijgen) heb gespeeld. Met die clubs heb ik nooit zo’n binding gehad als met AGOVV.

Vanwege mijn studies (politicologie en economie) ben ik vervolgens naar het Westen verhuisd. Eerst heb ik in Amsterdam en later in Alkmaar gewoond, waarna ik in 2000 terugkeerde in Apeldoorn. Ik ben toen vrij snel weer uitgekomen bij AGOVV en heb de mooie tijd van het algehele amateurkampioenschap van dichtbij kunnen zien. Prachtig was dat. De lange historie die de club heeft en de verhalen van mensen boeien mij enorm.’

Lees verder

 

Door: Rene Hulshoff

Meer nieuws lees je hier