Oefenduel: SC NEC stunt tegen profs, matchwinner Younes Corty (FOTOREEKS)

Nijmegen – Sc NEC speelde in de eerste voorbereiding twee wedstrijden. Vrijdag werd er al met 1-0 gewonnen van Alverna en gisteravond met 1-0 van NEC BVO. De nieuwe selectie van Amir Hashemi wint zo voor de tweede keer en krijgt ook deze keer geen doelpunten tegen.

Sc NEC startte de wedstrijd met de volgende elf: Aria Hashemi, Djordy de Graaf, Mo Ired, Clarkey Hasselbaink, Johnny Dobson, Sagall Hertog, Romano Jansen, Vigilent Atashi, Younes Corty, Gil Grot en Elias Boumkass.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd; de ploeg van Amir oogde fris en fit en lieten de bal goed rondgaan. Het spel zag er goed en verzorgd uit en dat in een zo’n korte tijd.

Na 23 minuten was het Gil Grot die een voorzet via zijn borst goed klaarlegde op Younes Corty. Corty krulde vanaf de rand van de 16 meter de bal wel heel fraai de bovenhoek in. Niet veel later leek het erop dat Gil Grot weggestuurd zou worden, maar de bal was net te hard, zodat keeper Delle in kon grijpen. De nieuwe spits van NEC had het zwaar tegen de centrale verdedigers van Sc NEC. Mo Ired en Clarkey Hasselbaink hielden hem goed in de tang en hij kwam niet verder dan wat schoten naast de goal. Ook Sleegers kreeg een schietkans, maar die werd goed gestopt door Aria Hashemi. Larsson schoot nog een keer op de lat. Ook Sc NEC bleef kansjes krijgen. Ze hielden zich goed staande met goed en verzorgd voetbal. In de allerlaatste minuut krulde Sagall Hertog de bal nog net over.

2e helft

In de tweede helft werd de goed keepende Aria Hashemi vervangen door Ho Chun Ko die een sterke tweede helft speelde. Ook Djordy de Graaf, de rechtsback, werd vervangen. Djordy de Graaf speelde als aanvaller op de backpositie een goede partij en hij hield zich goed staande. Bij NEC kwam een totaal nieuw team het veld in. Zo kwamen Bikkel erin en op het middenveld Golla en Groenewegen. NEC werd wel wat sterker, maar de boys van Sc NEC bleven rustig en goed voetbal spelen. Zo speelde het centrale duo achterin ijzersterk. Ook de rest bleef rustig en oogde fit en vol vertrouwen. Na 20 minuten in de tweede helft kreeg NEC de grootste kans van de wedstrijd, maar Ho Chun Ko pakte de bal uitstekend. Daarna werd Sc NEC ook weer wat sterker en kwam het team zo nu dan gevaarlijk uit. Bij Sc NEC werden er nog een aantal jongens vervangen. Zo kwamen Arthur, Jordi El Bani, Sadiki en Takumi Furuyama er nog in. De laatste 6 minuten drong NEC nog wel wat aan, maar met de ijzersterke spelende defensie hield Sc NEC zich op de been. Al met al een verdiende overwinning van de Sc NEC op NEC. De ploeg van Amir is een mix van jeugdig talent en diverse ervaren spelers. Sc NEC kan nog weleens een mooi seizoen gaan beleven. De ploeg straalt rust uit, is gedreven en wil ervoor gaan. Dit blijkt uit de goed bezette trainingen en de 200% inzet van de boys.

Programma

Zondag speelt SC NEC nog wedstrijd tegen TuRU Düsseldorf. De wedstrijd wordt om 14.00 uur op De Dennen gespeeld, de thuishaven van Quick 1888. Quick 1888 is een van de tegenstanders in de nieuwe competitie in de Eerste klasse Oost 1E.

Klik HIER voor meer foto’s

 

Door: Marcel Roos

Meer uit deze klasse hier