Aankondiging: Landskampioen Feyenoord oefent met nieuwe aankopen op 15 juli tegen SDC Putten

Zoals bekend speelt Feyenoord op zaterdag 15 juli een oefenwedstrijd tegen SDC Putten om 14.30 uur. De landskampioen komt met alle grote namen bij ons spelen. Hieronder leest u alvast interviews van o.a. Martin van Geel en Michael van den Berg

Onderstaand treffen jullie alvast wat reacties aan op deze wedstrijd van Feyenoord in de personen van Martin van Geel en Bas van Noortwijk en vanuit SDC Putten door onze nieuwe trainer Michael van den Berg.

Martin van Geel, technisch directeur Feyenoord (het gehele interview komt in het programmaboekje)

Feyenoord sluit hier in Putten de tweede week van de voorbereiding op het nieuwe seizoen af. In die voorbereiding werken we op de eerste plaats toe naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, op 5 augustus tegen Vitesse. Daarnaast is het vizier natuurlijk gericht op de Eredivisie, waarin we na de landstitel van vorig seizoen opnieuw om de prijzen willen meespelen.

Hoe belangrijk een goede voorbereiding is, hebben we vorig seizoen kunnen ervaren. Toen werd er vanaf de eerste dag heel geconcentreerd gewerkt, wat resulteerde in een 0-5 overwinning op FC Groningen in de eerste competitiewedstrijd en uiteindelijk een reeks van negen zeges op rij vanaf de start van het competitie. Het geloof en het vertrouwen werden vervolgens steeds groter, waarmee de basis werd gelegd voor een fantastisch jaar waarin Feyenoord voor het eerst sinds 1999 weer landskampioen werd.

Die titel leidde tot geweldige taferelen in Rotterdam en tot ver daarbuiten. Ook bij mijzelf was de ontlading enorm, het kampioenschap voelde als de kroon op het werk dat we de afgelopen jaren met elkaar hebben verricht. Succes smaakt ook altijd naar meer en het kan een groep een enorme impuls geven.

Gelukkig hebben we het grootste deel van de kern van het elftal in tact kunnen houden, is er bij de start van de voorbereiding traditiegetrouw een aantal jeugdspelers van Feyenoord Academy ingestroomd en hebben we de selectie bovendien met de teruggekeerde Jean-Paul Boëtius en het aantrekken van Sofyan Amrabat van FC Utrecht alweer snel van eerste nieuwe impulsen kunnen voorzien.
Voor al die spelers is het natuurlijk een enorme extra motivatie dat we dit seizoen uitkomen in de Champions League. De loting op 24 augustus wordt voor de hele club een bijzonder moment.

Namens Feyenoord dank ik S.D.C. Putten bij voorbaat voor de gastvrijheid en ik wens alle bezoekers een heel mooie sportmiddag toe.


Teammanager Bas van Noortwijk (het gehele interview komt in het programmaboekje)

Het seizoen 2016-2017 bracht Feyenoord de lang gekoesterde vijftiende landstitel. De supporters moesten daar achttien jaar op wachten, wat zorgde een groots volksfeest in De Kuip en op de Coolsingel. Feyenoord gaat dit seizoen weer de Champions League in, voor het eerst sinds 2002. Teammanager Bas van Noortwijk over de verwachtingen, het oefenduel met SDC Putten en de bijzondere band van Feyenoord met de Veluwe.

 ,,Het was natuurlijk een uitzonderlijk jaar, als je vanaf dag één tot en met de laatste dag bovenaan staat. Dat is een buitengewone prestatie. Het heeft aardig wat losgemaakt en dan zie je weer hoe populair Feyenoord in het land is. We hebben er ook een tijdje op moeten wachten’’, kijkt teammanager Bas van Noortwijk (62) terug.

We komen voor de wedstrijd tegen SDC Putten op de wedstrijddag uit Rotterdam naar Putten en gaan dezelfde dag weer terug. Na die oefenwedstrijd gaan we van 18-23 juli weer naar Oostenrijk.’’

Dat Feyenoord tegen hoofdklasser SDC Putten oefent is vrij bijzonder, want het naar de tweede divisie gepromoveerde FC Lisse is de enige andere amateurclub waar de Rotterdammers in de voorbereiding tegen spelen. Dat Feyenoord als landskampioen komt, maakt het helemaal speciaal. ,,In de tijd dat het is afgesproken was ik op vakantie, maar we wisten uit het verleden dat ze vaker BVO’s op visite krijgen en dat de accommodatie goed is. Het enige waar we zeker van willen zijn, is dat we niet op kunstgras spelen. Dat moeten we in de competitie helaas wel, maar oefenwedstrijden spelen we niet op kunstgras. Dat was de voorwaarde.

De fans zullen ook de grote namen in actie zien; Feyenoord komt met een sterke selectie. ,,Dit is de eerste wedstrijd dat iedereen weer aanwezig is. De laatste internationals sluiten op 10 juli aan, dus verwacht ik dat de selectie compleet is.’’

Dirk Kuyt (gestopt), Eljero Elia (Basaksehir) en Rick Karsdorp (AS Roma) staan zeker niet meer op het veld. Feyenoord verwelkomde wel ‘verloren zoon’ Jean Paul Boëtius, die terugkeerde van FC Basel. Inmiddels is ook middenvelder Soufyan Amrabat overgenomen van FC Utrecht.

Michael van den Berg, trainer SDC Putten (het gehele interview komt in het programmaboekje)

Voor de spelers van SDC Putten is het oefenduel tegen Feyenoord een unieke kans om zich te meten met de landskampioen. Ook nieuwe trainer én Feyenoord-fan Michael van den Berg verheugt zich op het treffen.

Het bestuur van SDC Putten kwam eind mei in contact met Feyenoord en binnen een paar dagen was het rond. Van den Berg: ,,Het is geweldig voor de club en onze spelers dat Feyenoord hier wil komen spelen. Ik zelf vind het ook harstikke leuk. Er komt een hoop publiek op af en ook media, want voor Feyenoord is het de tweede oefenwedstrijd van het seizoen. Iedereen wil de nieuwe spelers zien spelen. De spelers van SDC Putten zien de spelers van Feyenoord elke week op tv en nu spelen ze zelf tegen ze. Op tv of op de tribune denken ze dat ze misschien wel mee kunnen op dat niveau, maar nu zullen ze ervaren dat het tempo wel een paar tandjes hoger ligt.  

Wat dat betreft wil de trainer niet teveel tactische opdrachten meegeven. ,,We moeten kijken waar we kunnen voetballen en verder zorgen dat de schade zo klein mogelijk blijft. Zodat je met een trots en voldaan gevoel van het veld kunt stappen in plaats dat je helemaal bent weggespeeld. Je moet het idee hebben dat je zelf ook nog wat inbreng hebt gehad. Verder moeten de spelers vooral ook genieten van een heel leuke wedstrijd.’’

Van den Berg is zelf een Feyenoord-fan. ,,Ik ben heel erg blij met het kampioenschap van Feyenoord. Ik vond het vooral mooi om te zien dat er zoveel mensen blij en zo gelukkig door werden. Voor het Nederlands voetbal is het goed dat er een keer een andere kampioen is dan elke keer Ajax of PSV. Wat ik van een afstand zie is dat Giovanni van Bronckhorst het hartstikke goed heeft gedaan.

Feyenoord speelt op zaterdag 15 juli om 14.30 uur een oefenwedstrijd tegen SDC Putten. Feyenoord neemt als landskampioen de schaal mee, een ieder kan voor de wedstrijd er mee op de foto!

Kaartverkoop: er zijn nu 3.500 kaarten verkocht, we hebben er nog 1.500 beschikbaar. Het gaat snel; wilt u zeker zijn van een plaatsje onder de zon, bestel dan uw kaart online of bij een van de voorverkoopadressen!

Informatie kaartverkoop:
– staanplaatsen Euro 12,50 in de voorverkoop, aan de kassa Euro 15,–
– zitplaatsen Euro 20,– in de voorverkoop, aan de kassa Euro 25,–
– VIP kaarten Euro 100,–

Als VIP gast krijgt u o.a.:

  • Toegang tot exclusieve Businesslounge vanaf 12.00 uur
  • Ontvangst met champagne
  • Hapjes en drankjes
  • VIP zitplaats op tribune
  • Aparte ingang bij aankomst sportcomplex
  • Na de wedstrijd dinerbuffet
  • Sfeervolle muziek
  • Parkeerkaart
  • Interview trainers

Deze VIP kaarten zijn uitsluitend te verkrijgen via:
– Jitze Miedema; 06 – 54790580    – mail: sdcputten@jemie.nl
– Jan Hoogebeen; 06 – 22394102 – mail: jan@hoogebeen.nl

Online is de verkoop gestart, zie www.sdcputten.nl of druk op de link https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/DL8U4NPF/language/nl

Het wordt druk, erg druk… wees er snel bij voor kaarten want op=op.


De wedstrijd
De brigade van Giovanni van Bronckhorst is dan al weer in volle voorbereiding op de eredivisie, de Johan Cruijff schaal en niet te vergeten het lange verblijf in de Champions League.

Wij zijn er trots op dat Feyenoord, met alle bekende grote namen, tegen ons komt spelen en zij nemen ook de kampioensschaal mee en zullen deze aan het publieke tonen.

Ook voor SDC Putten onder aanvoering van onze nieuwe trainer Michael van den Berg en nieuwe assistent trainer Nico Beijnen is de seizoensvoorbereiding dan al even begonnen, dus een mooie kans om onze Puttense blauwe brigade aan het werk te zien.
We verwachten een grote belangstelling dus hou deze site goed in de gaten! En schrijf vast in de agenda:

SDC Putten – Feyenoord
Zaterdag 15 juli
Aanvang 14.30 uur
Complex open vanaf 12.00 uur

 

Bron: SDC Putten

Meer nieuws lees je hier