De Graafschap O-15 zonder moeite langs Achterhoekcup winnaar DZC '68 O-15 (FOTOREEKS)

Doetinchem – Zaterdag j.l won De Graafschap van stadsgenoot DZC’68 met 0-4 na een 0-2 ruststand. De eindstand had hoger uit moeten vallen gezien de kansen verhoudingen, maar net als vorige week tegen Warnsveldse Boys hadden de blauw wit hemden veel moeite met scoren.

Het doel was om vandaag hoog vast te zetten, tegenstander lokken en daarna direct explosief druk op de bal om snel in balbezit te komen, vergelijkbaar met Chili op de FIFA Confederations Cup. Vooral in het eerste kwartier zaten we er constant kort erop, hierna werd het minder omdat vanuit middenveld de aansluiting niet meer explosief was. Ondanks dat de Graafschap voldoende kansen en mogelijkheden creëerde en drie keer op de lat schoot waren ze rondom de zestien nog vaak te slordig of waren de keuzes niet goed. Jaimy a Kum zorgde voor de 0-1 en Jarvin de Haan voor de 0-2. In de eerste helft werd DZC een keer gevaarlijk over rechts, maar deze bal werd door keeper Maarten Schouten gemakkelijk gepakt.

In de tweede helft wederom genoeg kansen en mogelijkheden voor De Graafschap, maar net als in de 1e helft bleek de doelman van DZC’68 een sta in de weg. Toch werd hij nog tweemaal gepasseerd in de tweede helft door doelpunten van Bohdy van Hal 0-3 en Jairo Soetawadjo 0-4. De 0-3 door Bohdy was een mooie aanval waarin Sam Bisselink de hoofdrol op zich nam, na een goede actie legde Sam de bal op maat terug voor de goed bijgesloten Bohdy. Een aanval uit het boekje. DZC’68, de kersverse tweede divisionist, kreeg nog twee mogelijkheden voor de eretreffer, maar uiteindelijk redde de paal en Stan Neuhaus De Graafschap voor een tegentreffer.

Dit was de laatste wedstrijd van dit seizoen. Er volgen nog wel een aantal trainingen en vanaf zaterdag is het vakantie. Op 1 augustus starten we met de voorbereiding.

De DZC dag was wederom perfect georganiseerd door DZC’68. Ook de thuiswedstrijden afgelopen seizoen verliepen perfect hiervoor onze dank naar de vrijwilligers van DZC’68 en in het bijzonder naar Anne De Boer en Paul Rijks.

Tevens was dit ook de laatste wedstrijd waarin we samengewerkt hebben met trainer Bas van Baar die ons na dit seizoen jammer genoeg gaat verlaten. Bij deze Bas bedankt, we hebben ontzettend veel van je geleerd en we wensen je veel succes en plezier bij NEC.

Tekst: DE GRAAFSCHAP O15

Klik HIER voor meer foto’s

 

Meer nieuws lees je hier